Hrišćanska grupa organizovala je potpisivanje peticije za ukidanje serije “Good Omens” zbog “satanizma”. Ali, umesto Amazonu, poslali su 20.000 potpisa… Netflixu

Hrišćanska organizacija u Americi osudila je priču Nila Gejmena i Terija Pračeta zato što "normalizuje satanizam", ali je peticiju uputila pogrešnoj kompaniji

0
Foto: Profimedia

Više od 20.000 hrišćana potpisalo je peticiju za ukidanje serije “Good Omens”, adaptacije romana Terija Pračeta i Nila Gejmena iz 1990. godine, ali je peticija upućena pogrešnoj platformi: serija je produkcija mreže Amazon Prajm, a hrišćani su peticiju greškom uputili Netfliksu, piše Gardijan.

Šest epizoda serije “Good Omens” objavljeno je prošlog meseca sa Dejvidom Tenantom u ulozi demona Kroulija i Majklom Šinom kao anđelom Azirafelom, koji se udružuju kako bi sprečili dolazak antihrista i apokalipse. Pračetova poslednja molba za Gejmena pre nego što je preminuo bila je da adaptira roman koji su zajedno napisali. Gejmen je napisao scenario, a serija je snimljena u koprodukciji BBC i Amazona.

Ipak, hrišćanske organizacije nisu oduševljene ovom pričom, te su u okviru kampanje “Povratak redu” Američke fondacije za hrišćansku civilizaciju, potpisali peticiju u kojoj se navodi da serija “Good Omens” predstavlja “još jedan korak ka normalizovanju satanizma” i “ruga se božijoj mudrosti”. Bog u seriji, kako su se požalili hrišćani, “ima ženski glas”, antihrist je “normalno dete” i, najvažnije, “ova serija podriva otklon i strah koje društvo još uvek gaji prema đavolu”. Oni su pozvali Netfliks da ukine emitovanje serije.

Gejmen je odgovorio na peticiju na Tviteru: “Oduševljen sam što će pisati Netfliksu da se #GoodOmens ukine. To zaista sve govori. Ovo je sjajno… Obećajte mi da im nećete reći?”

Kampanja “Povratak redu” već je poznata po jednoj od svojih peticija upućenih Volmartu da “prestane da prodaje satanske proizvode” nakon što je Volmart u prodaju uvrstio “blasfemični sladoled pod imenom Dragi Isus (Sweet Jesus)”.