“Hoti o nezavisnosti može samo da sanja, a on i Isa Mustafa mogu jedino da priznaju jedan drugoga…”

0
Foto: Screenshot YouTube

Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je da predsednik vlade privremenih institucija samouprave u Prištini Avdulah Hoti “namerno obmanjuje, pre svega, domaću, ali i međunarodnu javnost, da će se u Briselu, u četvrtak ili bilo kada, razgovarati o sporazumu o priznanju jednostrano proglašene nezavisnosti Кosova”.

“Hoti o priznanju nezavisnosti Кosova može samo da sanja i svakim danom je od nje sve dalji, a on i Isa Mustafa mogu jedino da priznaju jedan drugoga”, saopštio je Đurić.

On je dodao da će u Briselu prve na agendi upravo biti obaveze Prištine preuzete u dosadašnjem toku briselskog dijaloga, zatim pokušaj da se normalizuje ekonomska saradnja, jer to je ono što obične ljude tišti, kao i pitanje nestalih, što je dug prema porodicama žrtava.

Premijer Kosova Avdulah Hoti izjavio je prethodno da neće biti tehničkog dijaloga sa Srbijom, već samo dijalog za konačni dogovor, preneo je RTK2.

Hoti je na Fejsbuku naveo da će konačni dogovor biti za obostrano priznavanje i normalizaciju odnosa između Kosova i Srbije.

“Ne postoji tehnički dijalog. Postoji dijalog samo o konačnom sporazumu o međusobnom priznavanju i normalizaciji odnosa dveju zemalja”, napisao je Hoti.

Prošle nedelje u Briselu je održan sastanak Hotija i predsednika Srbije Aleksandra Vučića i to je bio prvi direktan sastanak predstavnika Kosova i Srbije u okviru briselskog dijaloga posle više od 20 meseci.

(Beta, RTK2)