Hoti: Jedina tema sastanka u Vašingtonu jeste međusobno priznavanje

0
Foto: Profimedia

Premijer Kosova Avdulah Hoti poručio je danas da je uzajamno priznavanje jedina tema na bilo kom sastanku koji je imao i koji će imati sa predstavnicima Srbije.

Hoti je u objavi na Fejsbuk nalogu istakao da samo medjusobno priznavanje normalizuje odnose Kosova i Srbije, kao i da će to smiriti Balkan i Evropu, preneo je Kosovo onlajn.

“Na bilo kom sastanku koji sam imao i koji ću imati sa predstavnicima Srbije, uzajamno priznavanje je jedina tema. Sve o čemu se razgovara sa njima je u funkciji postizanja sporazuma o medjusobnom priznavanju, bez ugrožavanja teritorijalnog integriteta ili unitarnog karaktera Kosova”, istakao je Hoti.

Prema njegovim rečima, Kosovo ostaje posvećeno dijalogu, jer je “evropska zemlja sa jasnom evroatlantskom orijentacijom”.

“S obzirom na ovu potpunu jasnoću procesa, neću oklevati da se uključim u dijalog”, naveo je Hoti i ponovio poziv političkim strankama na Kosovu da se pridruže tom procesu.

On je rekao da bi političko takmičenje na Kosovu, trebalo da bude demokratsko i zasnovano na Ustavu Kosova, i da “može i treba da se razvija za druge teme politike, ekonomije, obrazovanja, zdravstva i druge oblasti”.

Predstavnici Kosova i Srbije sastaće se 4. septembra Beloj kući.

(Beta)