Hoti: Da je Vučić ozbiljan i da koristi legalna sredstva niko ne bi zaustavio vakcinu…

0
Foto: Profimedia

(Beta) – Premijer Kosova Avdulah Hoti izjavio je sinoć da niko na Kosovu ne bi pravio probleme da je vakcina za kovid-19 koja je podeljena u nekim opštinama na severu Kosova ušla u redovnoj proceduri.

“Imamo briselski sporazum koji nam omogućava formalnu i zvaničnu komunikaciju putem kancelarija za vezu. Da su Srbija i predsednik (Aleksandar Vučić) ozbiljni, koristili bi legalna sredstva za vakcinu i niko ih ne bi zaustavio. Ne postoji državna ni ljudska logika koja bi tražila zabranu vakcina za vakcinaciju odredjene manjine”, rekao je Hoti za KlanKosova.tv.

Hoti je rekao da su vakcine na Kosovo ušle ilegalno.

“Preduzeli smo potrebne radnje i agencije za sprovodjenje zakona istražuju načine na koje su ove vakcine ušle”, rekao je Hoti.

Hoti je rekao da postoji stalna komunikacija da bi se obezbedila vakcinu protiv kovid-19, ali nije mogao da kaže kada se konkretno može očekivati da vakcina stigne na Kosovo.

“Naporno radimo u ovom pravcu, deo smo sporazuma iz kojih ćemo biti snabdeveni sa 20 odsto vakcine, radimo sa Evropskom komisijom da bismo ih obezbedili. Vakcinu ćemo dobiti u istom periodu sa zemljama regiona”, rekao je Hoti.

On je naveo da se očekuje da će Kosovo “uskoro dobiti odredjenu simboličnu količinu za vakcinaciju lekara, hroničnih bolesnika, najugroženijih kategorija”, kao i da veruje da će masovna vakcinacija početi u martu i aprilu.

SPECIJALNA NOVOGODIŠNJA AKCIJA

104 NEDELJNIKA i 12 poklon knjiga po neverovatnoj ceni od samo 11.999 dinara!

52 NEDELJNIKA i poklon knjiga “ISTORIJA 21. VEKA” za samo 7.999 dinara!