HONDA Srbija predstavila svoj prvi hibridni model CR-V i najavila decembarsku akciju

  0

  Danas je u Hondinom salonu u Beogradu za klijente i predstavnike medija upriličena je prezentacija Honda hibridnih tehnologija u prvom hibridnom modele Honda CR-V. Takodje, Honda Srbija je najavila i decembarsku akciju sa odličnim ponudama za modele sa lagera.

  Kada je u martu 2019, na Međunarodnom Salonu automobila, HONDA Srbija premijerno predstavila prvi hibridni CR-V model, u nekoliko sajamskih dana ceo lager ovog modela je rasprodat. Ovo je nedvosmisleno pokazalo da tržište Srbije želi hibridne tehnologije kao i da su Honda vozači svesni značaja prelaska na hibridni pogon u cilju zaštite šivotne sredine, smanjenja potrošnje goriva, a bez ikakvog gubitka u voznim performansama.  

  2019 Honda CR-V Hybrid

  Honda Srbija je najavila i specijalnu decembarsku ponudu vozila sa lagera koja donosi popuste od 2.000 do 3.700 eura za modele. O ponudi možete više saznati na: honda-srbija ili posetom Hondinih salona u Beogradu i Novom Sadu.

  Hibridni pogon je način rada u kojem benzinski motor i elektromotor kombinuju svoj rad za optimalnu snagu i ekonomičnost. Električni motor omogućava trenutni odziv vozila prilikom kretanja, na primer, nakon stajanja na semaforu, dok se tokom vožnje pri većim brzinama uključuje benzinski motor i tada samo on pokreće automobil. U hibridnom pogonu, benzinski motor isporučuje snagu motoru elektrogeneratora koji dalje isporučuje energiju pogonskom elektromotoru, tako da sva suvišna energija iz benzinskog motora biva vraćena kroz generator radi ponovnog punjenja baterija.

  2019 Honda CR-V Hybrid

  HONDA CR-V Hibrid poseduje benzinski motor i dva električna motora. Hondin dvolitarski benzinski motor s Atkinsonovim ciklusom rada je u sprezi sa pomenuta dva električna motora od kojih je jedan propulzijski motor, a drugi električni motor generator. Njima upravlja Honda i-MMD tehnologija (intelligent Multi Mode Drive technology), koja automatski prebacuje između tri načina vožnje – električnog, hibridnog i klasičnog – kako bi na najbolji način optimizovala performanse i efikasnost.

  CR-V Hibrid poseduje benzinski agregat od 145KS i elektro motor od 184KS. Kada je u pitanju potrošnja goriva i emisija CO2, model sa prednjim pogonom ima emisiju CO2 od 120g/km i prosečnu potrošnju goriva od 5.3l/100km. CR-V Hibrid sa pogonom na sva četiri točka ima emisiju CO2 od 126 g/km i kombinovanu potrošnju goriva od 5,5l/100 km.

  2019 Honda CR-V Hybrid

  U standardu kod ovog modela je HONDA Sensing – sistem prevencije sudara, sistem upozorenja napuštanja saobraćajne trake, sistem prepoznavanja saobraćajnih znakova, inteligentni limitator brzine i drugo.

  Početna cena modela HONDA CR-V 2.0 HYBRID ELEGANCE e-CVT iznosi 36.590,00€.