Hoksi bi i sudoperu ubacili u koš da su probali: Bogdanović upravljao Atlantinom mašinom za uništenje Čikaga

1
Foto: Profimedia

Košarkaši Atlanta Hoksa izgledali su na otvaranju sezone kao da bacaju lopticu za stoni tenis u olimpijski bazen. Toliko je igra ekipe Lojda Pirsa izgledala ubedljivo u pobedi protiv Čikago Bulsa, da rezultat 124:104 deluje nepravedan i premali.

Hoksi su u prvoj četvrtini ubacili 42 poena, do poluvremena 83, uz 10 pogođenih trojki iz 20 pokušaja.

Istina, pomogao im je u tome i tim Čikaga koji je izgledao kao grupa građana koji su se prvi put upoznali pred sam izlazak na teren, ali je napadački potencijal Atlante ove sezone ogroman.

Gotovo svi igrači su u stanju da brzo povuku loptu unapred i to je i bila ideja Lojda Pirsa od podbacivanja – svaki promašaj Čikaga korišćen je za napade „u leđa“ tima Bila Donovana. Nepostavljeni Čikago bio je laka meta. A i kada se postavio, dobijao bi trojke sa svih strana.

Glani igrač Atlante – to nije tajna – nosi broj 11 i na dresu prezime Jang. Tre je taj koji se pita ko će završiti napad, ne zbog toga što dobro kontroliše igru, već zbog toga što je krajnji potrošač lopti. Može da šutne sa 12 metara kada su saigrači u boljoj poziciji, a može i da podeli ekstra pas pa da mu se komentatori klanjaju zbog velike nesebičnosti.

Takva mu je reputacija da mu se i saigrači zahvaljuju kada im podeli pas, ali nakon ovakve partije na početku sezone deluje da je to potpuno opravdano.

Čovek je ubacio 37 poena, uz efikasnost veću od 83 odsto (šutirao je 10 od 12 iz igre).

Ako Jang završava akcije, Bogdanović je taj koji ih počinje. Od toga da prenosi loptu (neretko upravo do Janga), preko toga da konstantno usmerava saigrače, pokazuje im gde bi trebalo da krenu, gde da naprave blok, do toga da je kada Jang nije na terenu svaka lopta u njegovim rukama.

Atlanta igra jako, jako brzo i Bogdanović se tome prilagodio, ili se i dalje prilagođava, ali je pronašao svoje mesto. To se vidi po tome što se ne libi da šutne kada god se oseća dobro.

Protiv Čikaga je probao 12 puta iz igre, osam puta za tri, a ubacio je 15 poena. Prva tri šuta nisu ušla, a zatim je u tri vezana napada pogodio jednu trojku, zatim i drugu, a onda presekao loptu i lagano položio u kontri.

Sedam igrača Atlante bilo je dvocifreno, a Bogdanović je uz najslabiji procenat šuta od svih, bio drugi strelac ekipe.

Lojd Pirs ima strpljenja i veruje mu jer zna da će biti utakmica kada će Bogdan zapaliti protivničke mrežice.

1 KOMENTAR

  1. Ćao.

    Ja sam samo hteo da pozdravim Uroša i zamolim ga da mi pošalje poruku, jer ne mogu da ga nađem na Twitteru, kapiram da je bio pametan i zapalio odande.

    Nixon

Comments are closed.