Heroj Slavoljub Stojadinović nema stalno zaposlenje. Šarčević kaže da se začudio kad je čuo da tako radi 20 godina: “Potrudićemo se da se to promeni…”

4
Foto: Printscreen N1

Slavoljub Stojadinović, heroj nastavnik fizičkog u Velikoj Plani, nije zaposlen za stalno.

Ministar prosvete Mladen Šarčević govorio je o tome za Kurir.

“Svaka čast profesoru Slavoljubu Stojadinoviću na hrabrosti i požrtvovanju za svoje đake i školu. Razgovarao sam s njim i ispoštovaćemo ga na razne načine. Iznenadio sam se kad sam čuo da 20 godina radi, a da nije u stalnom radnom odnosu. Potrudićemo se da se to promeni. To će mu, zasigurno, biti najveća nagrada”, rekao je ministar za Kurir.

Profesor fizičkog vaspitanja postao je poznat široj javnosti kada je u petak čuo vrisak dece i ušao na čas filozofije gde zatekao Gorana T. sa automatskom puškom i eksplozivom.

Zamolio je đake da izađu iz učionice i krenuo je u obračun sa naouružanim. Uspeo je da ga savlada, a srećom, prošao je samo sa okrzavanjem ruke.

4 KOMENTARA

 1. Znate, nekako mi dodje da kažem, čim neko sa vlasti počne da se čudi, odmah treba da ide odatle, ma ko to bio.
  Šta mislite koliko ljudi tako radi u prosveti i ne samo u prosveti; ja mislim većina, tako se stvaraju poslušnici, na žalost.
  Žao mi je tih ljudi, jer zbog korice hleba, moraju da uguše svoj ponos i sagnu glavu i to pred kim!

 2. Sad kao ministar nije znao . Sram ih bilo idioti , politicari . A sta bi bilo da je profesor stradao ili nedaj Boze neko od djaka.
  Sigurno bi mu rekli hvala . Kakvo licemerije pogane stoke , politicara .
  Sreca pa se sve dobro zavrsilo .

  • Tako je. Velika je sreća što je sve ispalo tako.
   I MUP zakazao. Šta su oni u V. Plani radili? Ništa, vozikaju se u privatne svrhe službenim kolima ni na ulicama ih nema.

Comments are closed.