Haradinaj: “Ako Srbija prizna Kosovo, neće biti referenduma o ujedinjenju s Albanijom…”

2
Foto: Profimedia

(Beta) – Predsednik Alijanse za budućnost Kosova (ABK) Ramuš Haradinaj izjavio je danas da predsednik Srbije Aleksandar Vučić i drugi mogu da “izbegnu” referendum o “ujedinjenju Kosova sa Albanijom tako što će Srbija priznati nezavisnost Kosova”.

“Ako vi i drugi želite da izbegnete referendum o ujedinjenju Kosova sa Albanijom 2025. godine, postoji jedan vrlo jednostavan način: Srbija priznaje Kosovo kao nezavisnu državu”, napisao je Haradinaj na Fejsbuku.

Povodom ocene Vučića da je Haradinaj “opasan čovek” i da bi velika Albanija bila pretnja i za Srbiju i za ceo region, Haradinaj je napisao da “sve dok izgledam opasno Aleksandru Vučiću i Srbiji, na pravom smo putu”.

Objasnio je da je njegova najava “ujedinjenja Kosova s Albanijom posledica nemara Brisela u vezi s Kosovom”.

“Kosovo i njegovi građani su ‘najprozapadnije’ (orijentisani) i kao takvi ne zaslužuju da budu prezreni, ignorisani i uslovljeni do beskonačnosti”, zaključio je Haradinaj.

SPECIJALNA NOVOGODIŠNJA AKCIJA

104 NEDELJNIKA i 12 poklon knjiga po neverovatnoj ceni od samo 11.999 dinara!

52 NEDELJNIKA i poklon knjiga “ISTORIJA 21. VEKA” za samo 7.999 dinara!

2 KOMENTARA

  1. Референдум Албанаца на Косову не треба избегавати ни по коју цену. Чак шта више, треба га стимулисати, да се напокон и у ЕУ “отворе очи”, ако уопште има жеље за тим, да виде да тамо нема ниаквог “косовског” ентитета, некакве “косовске” грађанске опције, већ да је то обична сецесија у сврху присаједињења националне мањине матичној држави, држави Албанаца. То што је и ЕУ увучена у такав ток ствари, њен је проблем.

Comments are closed.