Hakovan tviter nalog šefa Tvitera

0
Foto Profimedia

Tviter nalog prvog čoveka Tvitera Džeka Dorsija je hakovan, piše AP. Ko god je to uradio, postavio je rasističke i uvredljive tvitove koje je moglo da vidi oko 4,2 miliona pratilaca. Neki od tvitova stajali su oko pola sata pre nego što ih je kompanija uklonila.

Među tvitovima su bili i takvi kao što je “Hitler je nevin”.

Tviter je odmah objavio da sprovode istragu. Kompanija je suspendovala naloge koje je haker odblokirao dok je imao kontrolu nad Dorsijevim nalogom. Tviter je takođe suspendovao i nalog za koji se veruje da pripada hakeru. Veruje se da iza svega stoji grupa “Chuckle squad”.

Incident se dogodio u trenutku kada su kompanija i Dorsi obećali da će uticati na smanjenje govora mržnje i zlostavljanja na mreži. Dugo je Tviter kritikovan zbog dozvoljavanja govora mržnje i vrlo negativnih komentara. S druge strane, otkako su počeli da suspenduju takve profile, kritikovani su od druge grupe korisnika koji tvrde da je to ograničavanje slobode govora.

Ovo nije prvi put da je Dorsijev nalog hakovan. Godine 2016, preuzela je hakerska grupa “OurMine”, koja inače napada važne profile na društvenim mrežama.