Grupa žena preduzetnica spremna da postanu sledeća generacija poslovnih liderki u Srbiji

  0

  Druga generacija učesnica Mentorskog programa za preduzetnice, koji organizuju AFA-All for All i Impact Hub u okviru USAID inicijative WeFounders, uspešno je završila program koji je ovog puta organizovan onlajn  zbog mera predostrožnosti u uslovima pandemije.

  U programu je učestvovalo 12  preduzetnica koje dolaze iz potpuno različitih sfera: od e-trgovine, preko proizvodnje nakita uz upotrebu ekoloških dijamanata i inovativnih marketinških biznis modela za mala i srednja preduzeća, do organizacija koje će pomagati drugim ženama u profesionalnom razvoju. “Želja nam je da kroz Mentorski program buduće preduzetnice i one koje su već ušle u preduzetničke vode naučimo konkretnim poslovnim liderskim i drugim takozvanim “mekim” veštinama kao i da obezbedimo dragocene kontakte – tj. da ih povežemo, kako međusobno, tako i sa ženama liderkama iz različitih industrija koje su članice široke AFA poslovne mreže”, rekla je Valentina Čolić Mihajlović, šefica istraživanja i razvoja u AFA all for all.

  Umrežavanje je u istraživanjima prepoznato kao veština za koju je ženama potrebna veća podrška nego muškarcima i upravo je zato na umrežavanje stavljen poseban akcenat u jednom delu AFA  Mentorskog programa koji se tiče takozvanih “mekih” veština. AFA se trudi da budućim preduzetnicama pruži savete i praktična znanja kako da se umrežavaju, da im  ukažena  prednosti umrežavanja, ali i da im pruži konkretne mogućnosti da se povežu sa relevantnim kontaktima kroz široku AFA mrežu uspešnih žena u Srbiji.

  Mentorke u ovogodišnjem programu  su bile: Anja Ivana Milić suosnivačica i izvršna  direktorka Arhi.pro, Biljana Ždrale konsultkinja “Mercuri International” i suosnivačica startupa Boostovski, Jelena Bulatović izvršna direktorka Srpske asocijacije menadžera, Nina Jocić konsultantkinja za Google analitiku, Svetlana Tešić regionalna ekspertkinja za diplomatsku prodaju u Telenoru, Neda Lang direktorka HR odeljenja u kompaniji Schneider Electric, Marija Stojanović direktorka Telenovog odeljenja za odnose sa klijentima, Ivanka Milenković vlasnica i izvršna direktorka Ekofungi i Nikolina Andrić mentorka za virtuelne asistente. Polaznice AFA mentorskog programa  su izrazile zadovoljstvo i zahvalnost za priliku da tokom programa rade sa ovim timom mentorki.

  Mentorski program je ove godine posebno obogaćen saradnjom AFA i regionalne Google kancelarije iz Hrvatske koja je učestvovalana ovogodišnjem AFA Samitu ženskog liderstva 15.12.2020. na kom su njihovi predstavnici održali radionicu pod nazivom “I am remarkable” – međunarodni Google program za osnaživanja žena koja ima za cilj da se žene podstaknu i ohrabre da promovišu sebe, kao i da se bolje međusobno povezuju. “Google radionica je bila posebna i pomogla nam je da se još više zbližimo” – bio je  komentar svih polaznica ovogodišnjeg AFA Mentorskog programa.

  Trenutno su u toku prijave za treću generaciju koja program započinje u prvoj polovini februara. Link za prijave