Greškom primio četiri doze Pfizerove vakcine protiv korone: “Primetio sam crvenilo i osetio mali bol, ništa više…”

0
Profimedia

(Beta) – Jedan izraelski apotekar danas je slučajno dobio četiri doze Fajzerove vakcine protiv koronavirusa, ali kaže da se oseća dobro.

Udaj Azizi je izjavio za TV Kanal 12 da je nekoliko sati pošto je vakcinisan i kada je greška primećena, poslat u bolnicu na pregled i posmatranje.

Izgleda da osoba koja mu je dala vakcinu, nije shvatila da svaka bočica vakcine Fajzer sadrži nekoliko doza, obično pet.

Apotekar je rekao da je do sada osetio samo blage nuspojave, bol oko mesta uboda i da je primetio crvenilo, preneli su izraelski mediji.

On se nije uznemiro kada mu je rečeno da je greškom dobio četiri doze vakcine odjednom, i rekao da će po svoj prilici biti potrebno da primi i drugu dozu za tri nedelje.

U Izraelu je u nedelju počela masovna vakcinacija i najpre su vakcinisani zdravstveni radnici, a u ponedeljak stariji od 60 godina. 

Ministar zdravlja Juli Edelštajn je izjavio da je za dva dana vakcinisano 30.000 ljudi.

Broj zaraženih ponovo naglo raste u Izraelu gde je jutros e objavljeno da su za 24 sata zabeležena 3.594 nova slučaja infekcije što je najviše za nekoliko meseci.

PRETPLATI SE NA NEDELJNIK

AKCIJA: Dvogodišnja pretplata na štampano izdanje.

din.26.000 11.999

Šestomesečna pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 6.058 3.999

Jednogodišnja pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 12.116 7.500