Grenel u Beogradu: “Tramp neće dozvoliti da rešavanje odnosa Beograda i Prištine traje dugo ako nema napretka”

1
Foto: Profimedia

Specijalni izaslanik predsednika SAD Donalda Trampa za dijalog između Beograda i Prištine Ričard Grenel doputovao je danas popodne u Beograd i uoči susreta sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, rekao da postoji mali vremenski rok za rešavanje odnosa Beograda i Prištine, da predsednik Tramp neće dozvoliti da rešavanje traje dugo ako nema napretka, preneo je Blic.

Kako javlja Beta, on je rekao da Priština mora da ukine takse na uvoz srpske robe ali da istovremeno Srbija mora da obustavi kampanju za povlačenje priznanja nezavisnosti Kosova.

“Rekao sam na Kosovu da moraju da ukinu takse, ali ću istovremeno insistirati i da Srbija prestane s kampanjom za povlačenje priznanja Kosova. To mora da se dogodi u isto vreme i, da budem iskren, mislim da će se to uskoro desiti”, rekao je Grenel novinarima u Beogradu.

Grenel je kazao “da poslovna zajednica želi da se to dogodi i da obični ljudi pozivaju na to” i dodao da fokus treba da bude na razvoju ekonomije i otvaranju novih radnih mesta, a ne na političkim pitanjima.

1 KOMENTAR

  1. Izvinte a sta to “nece dozvoliti” jednoj SUVERENOJ ZEMLJI SRBIJI?Neznate vi gde dolazite a pun nam je vas ……….

Comments are closed.