Grenel u Beogradu: Na agendi sastanak sa Vučićem i Brnabić

0
(BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/MO)

Ričard Grenel je stigao u Beograd. Specijalnog izaslanika predsednika SAD za dijalog Beograda i Prištine i delegaciju Međunardone razvojne finansijske korporacije (DFC) sinoć je dočekala premijerka Ana Brnabić na aerodromu “Nikola Tesla”.

Američka delegacija je u Beograda stigla iz Prištine, a tokom dana imaće sastanak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić.

Sastanak je, kako prenosi Blic, zakazan u 14 časova u Palati Srbija nakon čega će se uslediti potpisivanje Zajedničke izjave.

Grenel je sioć novinarima u Prištini izjavio da je poseta visoke delegacije njegove zemlje Kosovu dokaz posvećenosti ostvarivanju sporazuma iz Vašingtona.

“Došli smo da dokažemo posvećenost sporazumu o ekonomskoj normalizaciji. Znamo da se u prošlosti mnogo obećavalo Kosovu i želimo da se založimo da primena sporazuma bude nastavljena”, rekao je nakon sastanka sa premijerom Kosova Avdulahom Hotijem.

Kazao je da administracija predsednika Trampa ne želi prazne reči.

“Želimo da pokažemo narodu Kosova, koji su naš saveznik, da smo sa vama. Želimo da pomognemo u otvaranju radnih mesta kako bismo prevazišli stara politička pitanja”, kazao je on.

Izvršni direktor DFC Adam Beler rekao je da ovom posetom pokazuju svoju ozbiljnost prema potencijalnim investicijama i da pružaju podršku prijateljima na Kosovu.