Grenel posle sastanka u Beloj kući: Dan je bio produktivan. Imam nade…

0
Foto: Profimedia

Američki izaslanik za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel objavio je na Tviteru da je dan bio produktivan i da on ima nade.

U Vašingtonu sa danas nastavljaju pregovori Beograda i Prištine.

Glas Amerike je preneo saopštenje Bele kuće u kome se navodi da će se predsednik SAD Donald Tramp sastati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerom Kosova Avdulahom Hotijem u petak u Ovalnoj kancelariji, prisustvovati ceremoniji potpisivanja i učestvovati u trilateralnom sastanku.

Posle sastanka u Beloj kući, i Vučić i Hoti će se pojedinačno sastati i sa američkim državnim sekretarom Majkom Pompeom u Stejt departmentu.

U saopštenju Bele kuće, objavljenom u četvrtak kasno uveče po lokalnom vašingtonskom vremenu, ne navodi se šta će biti potpisano, da li se radi o sporazumu, ili šta će taj sporazum sadržati.

Posle jučerašnjeg sastanka, Vučić je rekao da je odbio tačku koja govori o međusobnom priznanju i da se ona više neće pojavljivati u dokumentima.

Kada je reč o ekonomiji, istakao je da ima mnogo dobrih stvari o kojima je moguć dogovor.

Kosovski premijer Avdulah Hoti izjavio je juče da se očekuje završetak diskusije koju su delegacije Beograda i Prištine vodile tokom prvog dela dijaloga u Vašingtonu, najavivši napredak o ekonomskim pitanjima.