Grenel objavio fotografije natpisa “Jezero Tramp” na Gazivodama: “Obe strane se složile oko novog imena…”

2

Specijalni predstavnik američkog predsednika za dijalog Ričard Grenel objavio je danas na društvenim mrežama fotografije jezera Gazivode na kojima se vidi natpis “Jezero Tramp” (Lake Trump).

Grenel je u storiju na Instagrama objavio dve fotografije jezera Gazivode sa natpisom “Jezero Tramp” , kao i na Tviteru uz poruku da su se obe strane “složile oko novog imena”.

“Kako nazvati jezero koje je na Kosovu i u Srbiji ozbiljan kamen spoticanja uprkos kompromisu koji su osmislile SAD o pokretanju studije izvodljivosti da se stvore radna mesta i više energije za region… tako da su se obe strane složile oko novog imena: Jezero Tramp”, napisao je Grenel na Tviteru

Natpis “Trampov most” (Trump Bridge) osvanuo je u ranim popodnevnim časovima na Brnjačkom mostu, nad jezerom Gazivode, a uz njega i transparent na engleskom da kosovski Srbi zahvaljuju američkom predsedniku što im je “doneo mir“, javlja KoSSev. Iz lokalne samouprave opštine Zubin Potok, još uvek nemaju saznanja o tome.

Prema trenutno dostupnom video i foto materijalu, koji se deli preko društvenih mreža, transparent da je most Trampov je razvučen preko lukova mosta. Na samom putu na mostu se nalazi i još jedan transparent na kojem takođe na engleskom piše “Predsedniče Tramp kosovski Srbi Vam zahvaljuju što ste doneli mir“.

Da se transparenti zaista i nalaze na mostu, za KoSSev su potvrdili čitaoci koji se nalaze u Brnjaku.

Portal Kosovo onlajn istovremeno je objavio video snimak na kom se vidi da je i na brani jezera okačen transparent na kom piše “Trampovo jezero” (Lake Trump).

Gradonačelnik Zubinog Potoka, Srđan Vulović, rekao je da nema saznanja o ovoj inicijativi, te da zbog privatnih obaveza nije trenutno u Zubinom Potoku, prenosi Kossev.

Brnjački most preko jezera Gazivode jedan je od zaštitnih znakova opštine Zubin Potok, a nalazi se na dvomeđi Kosova i Metohije i centralne Srbije.

Viseći most neuobičajenog izgleda za ovaj gorštački krajolik sa dva visoka bela luka, dužine oko 120 metara, među Kolašincima poznat je kao Ljubičićev most – čuvenog generala nekadašnje JNA u SFRJ Nikole Ljubičića koji je dao inicijativu za gradnju ovog mosta.

KoSSev podseća i da je u jednom od brojnih intervjua nakon potpisivanja sporazuma u Vašintonu, specijalni izaslanik predsednika Trampa za mirovne pregovore Beograda i Prištine, Ričard Grenel, komentarisao da je u žaru rasprave o tome da li u sporazumu Gazivode treba da bude oslovljeno tako ili po albanskom pozivu “Ujman“, u šali predložio da se i jezero nazove Trampovo jezero.

2 KOMENTARA

  1. Posto je veliko moze i Ausvic ili Gering, bitno je da naziv nije srpski! Ali nasi izdajnici i budale(cityaj napredna vecina) to aminuju svasno i namerno.

Comments are closed.