Greg Popović o Jokiću: “Visoki debeljuca, vešt, pametan, nesebičan…”

Iznad svega Jokić ume da mi izmami osmeh. Zabavlja se na terenu, izgleda netipično i kao da mu nije mesto tu gde jeste, rekao je između ostalog Popović

0

Trener San Antonija Greg Popović pohvalno je komentarisao partiju Nikole Jokića protiv njegovih izabranika.

Iako su Sparsi ubedljivo poraženi od Nagetsa, a Popović oborio NBA rekord zaradivši isključenje u 63. sekundi utakmice, bio je dobro raspoložen u miks zoni.

On je prvo “prekinuo” konferenciju kolege Majkla Melouna, da bi kasnije, tokom svoje konferencije, izneo pozitivne utiske o Melounovom najboljem igraču.

“Iznad svega Jokić ume da mi izmami osmeh. Zabavlja se na terenu, izgleda netipično i kao da mu nije mesto tu gde jeste. Izgleda kao visoki debeljuca – nema pravu definiciju mišića, nije neki atleta, ne trči sprinteve gore-dole po čitavom terenu. Može tako da igra jer je veoma vešt, pametan i potpuno nesebičan. Kada sve to saberete on je jednostavno fantastičan saigrač. On veoma često pronalazi saigrače na terenu lucidnim dodavanjima i time ih čini srećnim”, izjavio je Popović.

Jokić je odigrao gotovo perfektan meč – ubacio je 20 poena, upisao 11 skokova i devet asistencija, a sve to samo uz jedan promašaj tokom čitave utakmice.

Od ranije je poznato da su Srbin i “ludi Srbin” dobri prijatelji.