“Gradska vlast tražila zatvaranje šetališta. Opremićemo još tri improvizovane bolnice u Beogradu…”

0
BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO

“U Beogradu će do subote početi opremanje još tri imrovizovane bolnice – u Hali sportova, Pioniru i Štark areni, koje će biti predate vojsci na upravljanje”, izjavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Vesić je za televiziju Pink rekao danas da je Vojska Srbije već počela sa opremanjem Hale sportova na Novom Beograd, da će sutra početi opremanje Hale “Pionir”, kao i da su to prostori koje je Gradski štab za vanredne situacije Beograda opredelio za smeštaj obolelih od koronavirusa.

“Pravimo tri nove improvizovane bolnice jer je situacija dramatična. U petak u 23.00 sati završavamo pakovanje paketa za one koji imaju manje od 30.000 dinara penzije, posle toga sledi dezinfeckija (Arene) a u subotu u 12.00 sati predaćemo je vojsci za privremenu bolnicu”, kazao je Vesić.

On je rekao da “niko ne bi pravio privremene bolnice da situacija nije dramatična”, kao i da će u nove tri improvizovane bolnice moći da bude smešteno ukupno oko 2.500 pacijenata.

“Beograd je ubedljivo najveće žarište epidemije, molim građane da poštuju odluke koje donosi Vlada. Molim građane da se uozbilje da nam se ne desi kao prošle subote kada su šetalista bila puna, desiće nam se scenario Italije i Španije”, rekao je Vesić.

On je kazao da je zbog toga gradska vlast tražila da šetališta budu zatvorena jer “nema smisla da šetališta budu otvorena, a da imamo zabranu kretanja”, kao i da je to “suština borbe protiv epidemije”.

(Beta)

KORONAVIRUS:

“KUĆNA IZOLACIJA” – Uslovi za dobijanje i preporuke za ukućane

RADITE OD KUĆE? – Evo kako da olakšate sebi

ŠTA ZNAČI IMATI “KONTAKT” SA ZARAŽENIM?

NAJVAŽNIJE STVARI KOJE BI TREBALO DA ZNATE O KORONAVIRUSU:

Koji su glavni simptomi koronavirusa i kako ga razlikovati od sezonskog gripa

Šta možete da uradite da biste smanjili rizik od zaraze koronavirusom (kako da se pripremite za COVID-19)

Izbegavajte rukovanje i ljubljenje

Šta je “samoizolacija” i kada je bi je trebalo primenjivati

Da li maska pomaže i kada bi trebalo da je nosimo?

Kako funkcionišu brzi testovi za koronavirus?

Čuvajte se infodemije (najezde lažnih vesti). Na primer, psi i mačke ne prenose koronavirus