Gradonačelnik Kragujevca: “Iniciraću smene, ako je neko lenj prema poslu…”

0
Foto: Profimedia

Novi gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić je rekao da će inicirati smene ako naiđe na problem da se neko nemarno odnosi prema javnom poslu ili ga ne obavlja zbog lenjosti ili iz drugih razloga.

On je rekao da će smene biti inicirane “naravno uvek na zakonit način”, ukoliko “taj neko” sam ne prihvati odgovornost.

Dašić je to rekao odgovarajući na pitanje novinara da li će biti još smena na čelnim mestima u javnim i javnim komunalnim preduzećima posle nedavne promene direktora na Šumadija sajmu.

Dodao je da mu je namera da obezbedi da javni posao rade oni koji su vredni, marljivi i kojima je interes građana u prvom planu.

Dašić je ocenio da je stabilan budžet grada Kragujevca sa kojim je uspeo da se upozna, kako je rekao, ali ne baš do detalja.

“Razgovarao sam na tu temu i sa predsednikom, imaćemo i podršku Republike u tom smislu. U svakom slučaju, budžet je stabilan i ni u jednom trenutku servisi grada kao ni plate zaposlenih u javnom sektoru neće biti dovedeni u pitanje”, rekao je Dašić.

Na pitanje novinara da li to znači da će sada moći da bude raspisan konkurs za sufinansiranje medijskih sadržaja u Kragujevcu, kazao da je to njegova “želja iskrena”.

On je najavio da će u Kragujevcu biti pooštrene kontrole primene epidemioloških mera, pre svega nošenja maski i držanja distance, a biće nastavljene i mere dezinfekcije.

“Insistiraćemo na što bržem sprovođenju postupaka u kojima će se određivati kazne za one koji ne postupaju prema tome”, poručio je Dašić.

(Beta)