Gradonačelnik Beograda: Nema razloga za brigu, vrtići su dezinfikovani nakon izbora…

0
(BETAPHOTO/MILOS MISKOV/DS)

Beogradski vrtići u kojima se glasalo detaljno su dezinfikovani tokom noći, spremni i bezbedni za dolazak dece, izjavio je gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić.

“Roditelji nemaju razloga za brigu, bezbednost dece je gradu Beogradu apsolutno prioritet. Ekipe Zavoda za biocide ovaj posao završiće do jutra, tako da će svi vrtići biti spremni i bezbedni za prijem mališana i redovno funkcionisanje”, rekao je Radojičić koji je sinoć obišao vrtić “Tesla” na Novom Beogradu.

Kako prenosi Beoinfo, Radojičić je rekao da će i ostali vrtići, od 40 u kojima se glasalo u nedelju, biti dezinfikovani i tretirani na isti način kao i novobeogradski vrtić “Tesla” koji je obišao sa epidemiologom Zavoda za biocide i medicinsku ekologiju Katarinom Šerović kako bi se uverili da se dezinfekcija sprovodi po planu.

Šerović je istakla da je Zavod za biocide započeo sa poslom istog trenztka kada su biračka mesta bila zatvorena i da do jutra posao treba da bude završen.

“Važno je i dodati da Zavod dezinfekcije radi na bazi alkohola, ne hemije, što znači da se vrtići već ujutru mogu koristiti što je jako bitno za dolazak dece, odnosno bezbedni su za korišćenje nakon dezinfekcije”, istakla je Šerović.

U nedelju je za potrebe glasanja korišćeno 11 vrtića na Novom Beogradu, sedam na Čukarici, šest na Voždovcu, po četiri na Zvezdari i u Rakovici, po dva u Obrenovcu i Mladenovcu i po jedan vrtić na Vračaru, Paliluli, u Zemunu i na Savskom vencu.

(Beta)