“Gradimo mu četiri bolnice, on kuka zbog respiratora. A mogao je da kupi 16.000 respiratora da je hteo…”: Tramp optužio guvernera Njujorka da je nezahvalan

0
Beta- AP Photo/Alex Brandon)

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Trump predložio je da pregovarači koji rade na zakonu u vezi sa subvencijama privrednika “dobro promisle”, optužujući usput guvernera Njujorka Endrjua Kuoma da je “nezahvalan”.

“Čuo sam pre samo nekoliko da će sve oko tog zakona proći dobro. To je za radnike, za ljude u zemlji, rekao je Tramp o nacrtu zakona, prenosi CNN.

A onda se posvetio guverneru.

KORONAVIRUS:

“KUĆNA IZOLACIJA” – Uslovi za dobijanje i preporuke za ukućane

RADITE OD KUĆE? – Evo kako da olakšate sebi

ŠTA ZNAČI IMATI “KONTAKT” SA ZARAŽENIM?

“Gledao sam Kuoma i on je bio vrlo simpatičan, gradimo mu bolnice, gradimo mu medicinske centre, a on se žali – radimo verovatno više, definitivno više od bilo koga drugog i on opet priča o respiratorima”, rekao je Trump, a onda je nastavio:

“Ne krivim ga ni za šta drugo, ali on ne bi trebao da priča o nama. Trebalo bi da kupi sebi respiratore ako mu fale. Mi ćemo pomoći. Ali ne znam koliku pomoć očekuje, gradimo mu četiri bolnice, gradimo mu četiri medicinska centra, radimo jako naporno za građane Njujorka. Radimo zajedno i onda ga gledam u emisiji kako se žali, a znam da je mogao da kupi još 16.000 respiratora i nije hteo”.

NAJVAŽNIJE STVARI KOJE BI TREBALO DA ZNATE O KORONAVIRUSU:

Koji su glavni simptomi koronavirusa i kako ga razlikovati od sezonskog gripa

Šta možete da uradite da biste smanjili rizik od zaraze koronavirusom (kako da se pripremite za COVID-19)

Izbegavajte rukovanje i ljubljenje

Šta je “samoizolacija” i kada je bi je trebalo primenjivati

Da li maska pomaže i kada bi trebalo da je nosimo?

Kako funkcionišu brzi testovi za koronavirus?

Čuvajte se infodemije (najezde lažnih vesti). Na primer, psi i mačke ne prenose koronavirus