„Građani Srbije nisu na spisku…“: Đoković ne ide u Crnu Goru, oglasio se i njegov brat…

0
Foto: Profimedia

Turnir Adrija tura koji je trebalo da bude odigran u Crnoj Gori je otkazan, zvanično je potvrđeno.

Organizacioni odbor regionalnog sportskog događaja doneo je ovu odluku, uprkos želji i naporima da se 27. i 28. juna najveće teniske zvezde u regionu okupe u Crnoj Gori.

„Nedeljama unazad smo pokušavali da pronađemo način da sve organizujemo i priredimo spektakl za sve ljubitelje sporta. Izazova je bilo više, počev od činjenice da građani Srbije nisu na spisku Instituta za javno zdravlje Crne Gore i samim tim ne možemo da putujemo u Crnu Goru“, rekao je direktor turnira Đorđe Đoković, a preneo RTS.

„Nadali smo se da će ova mera biti promenjena, ali to se još nije desilo. To je nepremostiva prepreka, jer je broj članova našeg tima veliki, a bez njih nismo u mogućnosti da sve tehničke detalje besprekorno sprovedemo. Naša ideja je bila da igramo na šljaci koja bi samo za tu priliku bila uvezena i postavljena na atraktivnoj lokaciji u jednom od primorskih gradova, kao i da sve prateće detalje – tribine, konstrukcije i druge elemente donesemo i postavimo, a sve zbog strogih standarda koji pratimo.“

On je istakao da je bilo nemoguće u ovakvim uslovima napraviti pravu organizaciju.

„Uz sve to bilo je potrebno da organizujemo dolazak sudija, linijskih sudija, pratećeg osoblja, brojnih stručnih lica. Takođe, treba znati da su i drugi brojni detalji vezani za organizaciju jednog ovakvog događaja, a koje nemamo na raspolaganju u Crnoj Gori i to otežava priređivanje Adrija tur na očekivanom nivou. Ali, to jednostavno sada nije moguće i zato smo odlučili da donesemo odluku o otkazivanju turnira u ovoj državi, jer vremena za čekanje više nemamo.“

Đoković se nada da će se situacija promeniti u Crnoj Gori, kako tamošnji tenis i sport ne bi ispaštali.

„Uvereni smo da će se prilike promeniti i da će u nekom narednom periodu Crna Gora biti naš domaćin. Molimo sve aktere da se uzdrže od politizacije ove odluke, jer time samo nanosimo štetu ne samo sportu, već i našoj ideji da promovišemo dobre vrednosti, fer plej, humanitarni rad i zajedništvo u čitavom regionu“, zaključio je Đoković.