“Građani plaćaju cenu zbog blokade taksista i propusta ministarstva”: Bivši direktor Agencije za bezbednost saobraćaja o štrajku koji bi mogao da potraje

3
Foto: Tanjug

Predstavnik Komiteta za bezbednost saobraćaja i bivši direktor istoimene Agencije, Milan Božović, rekao je tokom gostovanja u Jutarnjem programu Radio-televizije Srbije, da su protesti taksista zapravo greška resornog ministarstva.

Božović je istakao da građani Beograda plaćaju cenu zbog blokade u režiji taksista.

“Suština saobraćaja i transporta jeste zadovoljenje potreba korisnika. Da li je moguće da ministarstvo nije videlo da 650.000 građana Beograda koristi CarGo? Ako ste videli pred tim ne možete i ne smete da žmurite”, istakao je Božović i naglasio da je prilikom promene Zakona o drumskom saobraćaju propuštena prilika da se taj zakon prilagodi stvarnom stanju na tržištu.

I pored toga što zakon nije prilagođen stvarnosti, Božović ističe da se ne može reći da CarGo krši zakon jer CarGo nije taksi i na njih se ne odnose odredbe u vezi sa taksijem.

On je istakao i da bi radikalizaija protesta taksista mogla da dovede do potpune blokade čitavog grada, prenosi N1.

3 KOMENTARA

  1. Ne trebaju nam taksisti monopolisti bez konkurencije. Broj taksista treba da bude mnogo veći. Ograničava se broj taksista protivno Ustavu Srbije,

  2. Gradnjani Beograda su glasali za listu SNS-a i zato dostojanstveno trpe gužve u saobraćaju, sapliću se o kamenje, upadaju u rovove, udišu sopstveni smrad i pedantno raspodeljuju penzije i plate kako bi preživeli svaki mesec. Ipak, preživeće sve ove nedaće jer su duboko zavukli ruke u džepove gradjana palanki i sela. Srećne Vam rane junaci sa kaldrme i ne grdite taksiste, trebaće Vam.

    • Neka hvala, neće nam trebati, i ostaće bez posla šta god se desilo posle protesta. Nikad više u taksi vozilo u Beogradu! Sve više ljudi razmišlja kao i ja i neće oprostiti taksistima što svoje poslovne zahteve ostvaruju preko ledja običnog naroda.
      Pošto si očigledno taksista, jedno pitanje za tebe: Gde u Beogradu možeš da se odvezeš za 200 dinara taksijem? Reći ću ti ja: Nigde! A toliko košta prosečna vožnja taksijem u Nišu ili Novom Sadu.

Comments are closed.