Građani Kragujevca donirali skoro 3 tonе garderobe u Empty Shop-u

  0

  Zahvaljujući The Empty Shop-u, jedinstvenoj, praznoj, radnji unutar šoping centra Kragujevac Plaza koja je poslednjih mesec dana služila kao mesto gde građani Kragujevca i okoline mogu donirati svoju korišćenu garderobu i obuću, prikupljeno je čak 2,7 tona garderobe koja će u narednom periodu biti podeljena ljudima u stanju potrebe.

  „Jako nam je drago što smo uspeli da prikupimo toliku količinu garderobe tokom rada The Empty Shop-a, a još nam je draže što je sam koncept uspeo da privuče veliku pažnju, ukaže i podseti na potrebe za ovakvim tipom donacija. Želim da pozovem građane da nastave ovu humanu priču u narednom periodu i ubuduće pomažu organizacije poput Crvenog Krsta Kragujevac“, izjavio je Nemanja Savčić, menadžer šoping centra Kragujevac Plaza.

  Processed with VSCO with hb1 preset

  Deo prikupljene garderobe je već podeljen članovima 76 porodica koji su svoju garderobu preuzeli u prostorijama Crvenog krsta, kao i predstavnicima 21 mesne zajednice (u gradskom, prigradskom i seoskom području) koji će, u narednom periodu, preuzetu garderobu podeliti građanima na teritorijama njihovih mesnih zajednica.

  „Crveni krst Kragujevac je izuzetno zadovoljan količinom i kvalitetom prikupljene garderobe, koju su plemeniti Kragujevčani nesebično poklanjali od srca. Posebno nas raduje što ima dosta garderobe za decu. Hladnoća najviše ugrožava najranjivije grupe: decu, bolesne, stare, nemoćne, one koji žive na udaljenim lokacijama. U narednim danima, u saradnji sa seoskim i gradskim mesnim zajednicama, Crveni krst će sprovoditi podelu garderobe, prvo za sve one građane kojima u ovim hladnim danima nedostaje topla odeća.“ izjavila je Nevenka Bogdanović, sekretar Crvenog Krsta Kragujevac.

  Processed with VSCO with hb1 preset

  The Empty Shop projekat u šoping centru Kragujevac Plaza je drugi po redu projekat ovog tipa i predstavlja nastavak jako uspešne humanitarne akcije koja je nedavno održana u šoping centru Promenada Novi Sad tokom koje je prikupljeno više od 6 tona garderobe.