Grad preuzeo sportski centar na Dorćolu, Bastać tvrdi: Privatno obezbeđenje “otelo” je građanima bazen

1
Foto: Wikimedia Commons

Gradsko privredno društvo “25. maj – Milan Gale Muškatirović” preuzelo je upravljanje nad bazenom i celokupnom gradskom imovinom, navodi Beoinfo. U saopštenju se navodi da “dugovi opštinskog preduzeća SRPC “Milan Gale Muškatirović”, koje je do sada upravljalo sportskim centrom iznose preko milion evra što je dovelo u pitanje rad centra”.

Dodaje se i da će građani Starog grada, kao i ostali Beograđani, bazen moći da koriste nesmetano na osnovu svih odluka koje su sada na snazi, što znači da važe sve izdate propusnice i kartice, a novi menadžment imaće zadatak da razvije nove i dodatne sadržaje za građane.

Prva odluka gradskog preduzeća “25. maj – Milan Gale Muškatirović” je da se dnevna cena korišćenja bazena spusti sa 250 na 200 dinara, kao i da se plate zaposlenima u ovom sportskom centru povećaju u proseku za oko 20 odsto.

S druge strane, predsednik Skupštine opštine Stari grad Marko Bastać tvrdi da je privatno obezbeđenje, koje je, kako je rekao, angažovao Goran Vesić parama svih Beograđana, “otelo” stanovnicima Starog grada Sportski centar “Milan Gale Muškatirović”, prenosi N1.

“U društvu SNS ekipe, ova lica upala su u sportski centar, ne poštujući bilo kakve procedure, promenili su brave i zauzeli bazen, selektivno dopuštajući zaposlenima da dođu na svoja radna mesta. Sve ovo uradili su iako nije završen zakonski obavezan postupak primopredaje. Kao i u Savamali, suspendovan je pravni poredak, u režiji onih koji misle da im snaga leži u batini onih koje plaćaju da maltretiraju građane”, navodi se u saopštenju Bastaća.

Prema njegovim rečima, Opština Stari grad ne prihvata odluke koje je donela Skupština grada Beograda, čiji rad bojkotuje opozicija, dodajući da će se boriti svim pravnim sredstvima, ali i “različitim oblicima građanske neposlušnosti”.

1 KOMENTAR

  1. Dug milion evra a oni podizu plate! Pa valjda prvo direktoru smanjiti platu, radnicima ostaviti na istom nivou, pa kada direktor svojim organizacionim sposobnostima neutralise dug onda povecavati plate!?

Comments are closed.