Gotovina govorio u Kninu, pominjao i sećanje na žrtve. Mislio je na svoje saborce…

0
(BETAPHOTO/HINA/ MARIO STRMOTIC/EV)

U Kninu je jutros, u prisustvu hrvatskog državnog vrha na čelu s predsednikom Zoranom Milanovićem, počela centralna manifestacija obeležavanja Dana pobede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 25. godišnjice vojno-policijske akcije Oluja, a na tom je događaju govorio i penzionisani general Ante Gotovina, prenosi Večernji list.

“Četvrt veka je prošlo od operacije Oluja koja je odredila budućnost naše domovine, početak kraja rata i uspostavljanje mira na ovim prostorima. Čast mi je što vam se obraćam. Ono, za naš narod sudbonosno vreme, zauvek nas je povezalo. Hrabrost, požrtvovnost i upornost bile su ključne odlike da u ono vreme gradimo hrvatsku vojsku i stvaramo pretpostavke za trajni mir. Žrtve su u kolektivnom sećanju hrvatskog naroda, a sa setom i tugom sećamo se naših poginulih saboraca. Pripadnici oružanih snaga: hvala vam i čestitam vam Dan domovinske zahvalnosti”, rekao je Gotivna.

“Kroz naučene lekcije iz naše burne istorije smo jači i bolji ljudi, spremni promišljati za danas i bolje sutra. Strahote rata i godine patnji ugrađeni su u temelje hrvatske državnosti. Hrvatska se gradi u savremenu demokratiju. Država u kojoj svi njeni ljudi, bez obzira na različitosti, uživaju jednaka prava i jednake obaveze. Uz odgovornost svih nas zna ćemo da odgovorimo na sve izazove. Na tom putu želim nam puno uspeha, i uz Božju pomoć”, dodao je Gotovina.