“Gospodin Palma ne razmislja na taj način…”: Kon o Markovićevim kritikama vakcine i Kriznog štaba

1
screenshot/tv prva

Epidemiolog dr Predrag Kon izjavio je danas da poslanik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma greši kad misli da je sa virusom korona moguće primirje, jer je “taj virus rešio da ostane na planeti”.

“Poštujem svakog poslanika, ali sa takvim protivnikom kao što je virus, mi ne možemo da pobedimo, njega možemo samo da potisnemo. Rešio je da ostane na planeti i ostaće, a naše je da koristimo mere, vakcina, eventulano lekovi u budućnosti”, rekao je dr Kon gostujući u jutarnjem programu Prve televizije.

Dodao je i da je greška ako dozvolimo da se opustimo i pravimo da ovoga nema.

“Gospodin Palma ne razmislja na taj način, on gleda drugi ugao. Potrebno je ljudima da se opuste, ali nije trenutak. Trenutno se nalazimo u samom vrhu, ovim merama to spuštamo, ali ne bi smeli da dopustimo da se virus podigne do vakcine, pa da vidimo šta možemo da dobijemo”, istakao je dr Kon.

Dragan Marković Palma je tokom jednog svog govora u parlamentu na kritikovao stručnjake iz Kriznog štaba, upitavši ministre i Vladu “gde ih nađoste”, opuživao ih je da ništa što govore nije istina, da “rade za dobavljače”, te da građane plaše vakcinama i koronavirusom.

“Ja molim Vladu, da iskoristite ono što je vaša moć, sada ide kataolički Božić, pa Sveti Nikola, pa Nova godina… I ako treba ljudima da presedne sve to, ajde da ih pustimo na miru, kao oni koji ratuju kad potpišu primirje, “pa da kažemo, ne ratujemo 15 dana”, ajde da ne pričamo 20 dana o koroni i o vakcinama”, rekao je Marković

PRETPLATI SE NA NEDELJNIK

AKCIJA: Dvogodišnja pretplata na štampano izdanje.

din.26.000 11.999

Šestomesečna pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 6.058 3.999

Jednogodišnja pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 12.116 7.500

1 KOMENTAR

  1. Treba raspustiti krizni štab jer su im rezultati poražavajući a i izjave su kontradiktorne.lskše ćemo živjeti bez ovog kriznog štaba

Comments are closed.