“Gospod je naša nada i naš izbavitelj. Zahvalnost lekarima…”: Sinod SPC pozvao vernike na odgovornost zbog koronavirusa

0
BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO

Sveti arhijerejski Sinod Srpske pravoslavne crkve (SPC) pozvao je danas sve vernike na odgovornost i trezvenost u situaciji širenja koronavirusa i apelovao na njih da ne zapostavljaju ili ignorišu propisane preventivne mere i uputstva medicinskih službi i državnih organa.

“Jednom rečju, da ne izlažu opasnosti ni sebe ni druge. Nema mesta, međutim, panici i neproverenim glasinama”, navodi se u saopštenju Sinoda SPC.

Sinod je dodao da budno prati sve vesti i izjave odgovornih ličnosti, države i medicinske struke o sve većem širenju koronavirusa i da svima koji se bore protiv te pošasti – u prvom redu lekarima i medicinskom osoblju, izražava najdublju zahvalnost i poštovanje za danonoćne napore u suzbijanju epidemije.

“Istovremeno, Sveti Sinod naglašava da je Gospod naša nada i naš izbavitelj u svim nevoljama i da zato treba da umnožimo usrdne molitve za obolele, a naročito za lekare i ostalo medicinsko osoblje, koje nesebično čini sve što može, često izlažući i sebe opasnosti, što je takođe oblik bogosluženja i nesebično služenje ljudskom rodu”, dodaje se u saopštenju.

(Beta)