Gorica Popović: “Način na koji je imenovan novi upravnik Ateljea nije dobar, nisu nas obavestili, nisu ni razgovarali sa Brstinom”

1
Foto Igor Pavicevic

Najstarija članica glumačkog ansambla Ateljea 212 Gorica Popović izjavila u Jutarnjem programu TV Prva da je to pozorište poslalo dopis Gradu Beogradu sa željom da aktuelni upravnik, glumac Branimir Brstina, nastavi sa radom na tom mestu, ali da gradske vlasti nisu obavestile pozorište, ni razgovarale se Brstinom o imenovanju njegovog naslednika Novice Antića za v.d. direktora.

“Mislim da to nije bio dobar način. A s obzirom na to da je i Brstina imao produženi v. d. status, očekivali smo konkurs na koji bi se prijavili zainteresovani kandidati. Međutim, gradska vlast je očigledno imala druge planove, ne znam kakve i zašto i to je jedna priča koja me, moram da kažem, ne iznenađuje mnogo”, rekla je Gorica Popović.

Ona je istakla da je Atelje 212 za vreme mandata Branimira Brstine uradilo mnoge lepe stvari, uključujući i zaposlenje mladih glumaca, zahvaljujući razumevanju gradskih vlasti, s obzirom na to da je na snazi zabrana zapošljavanja u javnom sektoru.

“Imali smo i ‘plus’ na blagajni, predstave su bile rasprodate, putovali smo više nego ikad, dobili mnoge nagrade”, rekla je glumica.

Popović je dodala i da ansambl Ateljea 212 poznaje novog v. d. upravnika Novicu Antića iz saradnje sa tim pozorištem i ocenila da je reč o čoveku zavidne i respektabilne biografije.

“Mi želimo da gospodin Antić nastavi onim dobrim putem koji su išli i Mira Trailović, Muci Draškić, Svetozar Cvetković, Branimir Brstina, i ja verujem da i on to želi”, rekla je Gorica Popović.

1 KOMENTAR

  1. Eto Gorice Antic bi preko leba pogace i nije ga briga sta zeli ansambl Atelje 212, da je zeleo da se uvali u fotelju direktora trebao je da razgovara sa ansamblom Ateljea 212 a ne sa gradskom vladom. Cime je Atelje 212 zasluzio ovo SILOVANJE od Antica i gradske vlade? Tek bilo kako bilo najveci gubitnici su Antic i gradska vlada. vukovi dlaku menjaju a cud nikako.

Comments are closed.