Goran Vesić o policijskom času: “Grad Beograd je protiv, ali mislim da to neće biti tema sednice Kriznog štaba…”

1
Foto: Printscreen N1

“Policijski čas kako za Novu godinu, tako i bilo kada, nije tema o kojoj se uopšte raspravljalo na Kriznom štabu. Na sutrašnjoj sednici, koliko je nama iz Beograda poznato, raspravljaće se samo o uvođenju PCR testa za one koji dolaze iz inostranstva u Srbiju i da li postojeće mere koje važe do utorka treba produžiti ili ublažiti” rekao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, a prenosi Blic.

On navodi da uvođenje policijakog časa nikada niko nije predložio na sednicama kriznog štaba od ukidanja vanrednog stanja. 

“Da je takva mera bila predložena, mogu unapred da kažem da bi predstavnici Beograda bili protiv. Beograd je, poštujući mišljenje Gradskog zavoda za javno zdravlje, već otkazao sve javne manifestacije koje su trebalo da se održe tokom novogodišnjih praznika. Treba sprovoditi postojeće mere dosledno i poštovati savete epidemiologa, odnosno nositi maske i držati socijalnu distancu. Moramo da čuvamo javno zdravlje, ali život ne može da stane”, rekao je Vesić i pozvao “sve građanke i građane Beograda da poštuju sve mere koje je usvojila Vlada i da tako čuvaju i sebe i druge”.

Podsetimo, epidemiolozi iz krznog štaba prof.dr Branislav Tiodorović i dr Predrag Kon izjavili su jutros da će se razgovarati i o uvođenju vanrednog stanja i policijskom času, odnosno zabrani kretanja.

Dr Kon je naveo da se na društvenim mrežama nude prostori za izdavanje za privatne žurke i proslave, što nije moguće iskontrolisati pa se razmišlja i o uvođenju zabrane kretanja.

PRETPLATI SE NA NEDELJNIK

AKCIJA: Dvogodišnja pretplata na štampano izdanje.

din.26.000 11.999

Šestomesečna pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 6.058 3.999

Jednogodišnja pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 12.116 7.500

1 KOMENTAR

  1. Ostavite samo vatromet za novu godinu!
    Nekoliko vatrometa u ponoć u različitim delovima grada ,na mostovima da ljudi izađu i bar na siguran način dožive Novu godinu.
    Koliko toliko da se radujemo svi zajedno a na siguran način.

Comments are closed.