Gojković: “Male su verovatnoće da ćemo u narednih 20 dana imati nula zaraženih od koronavirusa…”

0
(BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/DS)

Male su verovatnoće da ćemo u narednih 20 dana imati nula zaraženih od koronavirusa, izjavio je pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković, uz napomenu da je epidemiološka situacija stabilna, osim pojedinačnih slučajeva koji se dešavaju najčešće na kolektivnim slavljima.

“Mi ni sada nemamo porast broja obolelih, držimo konstantan broj. Radimo i dalje ogroman broj testiranja i otkrivanja novoobolelih i broj je potpuno linearan. To nas očekuje u sledećem vremenskom periodu”, rekao je Gojković za Pink.

Gojković je rekao da je na osnovu informacija situacija stabilna, ali se i dalje moraju sprovoditi pojedinačne mere.

“Mi se aktivno pripremamo za sve moguće scenarije, kao i scenarije za jesen. Radimo planski na stvarima koje će se možda dogoditi, a možda i neće”, rekao je Gojković.

Teško je, dodao je on, predvideti u kom pravcu će se cela situacija na jesen kretati.

Gojković je rekao da u Vojvodini trenutno ima više obolelih od gripa, nego od korone.

“Protiv korone nemamo adekvatan lek, pa se on ponaša na neki način nepredvidivo. Ova epidemija je obeležila ogromna poplava informacija”, rekao je Gojković.

Prema njegovim rečima, krizni štab je “položio ispit”. “Nijednog trenutka naš rezultat nije bio upitan. Imali smo situacije spinovanja vest i želja za senzacijom, ali gledajući rezultate oni su impresivni”, ocenio je Gojković.

https://www.nstore.rs/product/elektronsko-pdf-izdanje-nedeljnika-br-439-od-11-juna/