Glumica Evan Rejčel Vud i još nekoliko devojaka optužile pevača Merlina Mensona za silovanje i seksualno zlostavljanje: “Pretio je, manipulisao, uznemiravao godinama…”

0
imageSPACE / ddp USA / Profimedia

(Beta) – Američki pevač Merilin Menson danas je optužen za silovanje i seksualno zlostavljanje nekoliko žena, među kojima je glumica Evan Rejčel Vud, koja je navela da je godinama bila izložena “strašnom zlostavljanju”. 

Najmanje pet žena gotovo je istovremeno na Instagramu objavilo optužbe protiv pevača čije je pravo ime Brajan Hju Vorner. 

Evan Rejčel Vud (33) navela je da ju je Menson “psihološki manipulisao” dok je imala oko 20 godina. Dodala je da je posle godinama bila izložena zlostavljanju. 

Glumica je nekoliko godina bila zvanično u vezi sa Mensonom do veridbe 2010. Rekla da ju je pevač nekoliko puta silovao. 

Ostale žene, koje tvrde da su bile u vezi sa pevačom, navele su da je Menson “umetnik za manipulaciju, uznemiravanje, zlostavljanje i pretnje”. 

Menson (52) poznat je po stvaranju neobičnom imidžu. Inspiran gotikom, u javnosti se pojavljuje našmikan, sa dva različita sočiva a njegov izgled ponekad ume da deluje uznemirijuće. 

Pevač je umetničko ime izabrao inspirisan filmskom divom Merilin Monro i guruom Čarlsom Mensonom koji je odgovoran za ubistvo glumice Šeron Tejt. 

Menson je najpoznatiji po muzici 90-ih, a njegovi najpoznatiji su  “Portrait of an American Family” (1994), “Antichrist Superstar” (1996) i  “Mechanical Animals” (1998). 

U mnogim medijima je tada stekao reputaciju kontroverzne ličnosti i osobe koja ima negativan uticaj na mlade. 

Menson nije za sada komentarisao optužbe.