Glumac iz “Star Treka” optužen za silovanje: Napadao studentkinje tokom časova glume

0
Foto: YouTube Printscreen

Britanski glumac Kris Obi koji je poznat po ulogama u serijama “Star Trek: Discovery” i “American Gods” optužen je za silovanje i seksualno zlostavljanje šest studentkinja u svojoj kući u Londonu, piše The Sun.

Obi (51), kome je pravo ime Kristofer Ogugua, napadao je studentkinje tokom privatnih časova glume, i to dok su igrali ljubavne scene.

Glumac je nedavno uhapšen kada je iz Los Angelesa, gde živi, stigao na aerodrom Hitrou. Policija ga je ispitala zbog sumnje da je jednu od studentkinja silovao, a pet njih seksualno zlostavljao. Obi je pušten nakon što je platio kauciju.

Sve se, navodno, događalo između jula 2012. i avgusta 2018. godine.

“Šest žena tereti ga za odvojene incidente koji su se navodno dogodili na adresi u londonskom kvartu Noting Hil”, rekao je portparol policije.

Obi je u seriji “Star Trek: Discovery” glumio Klingonca T’Kuvmu, u “American Gods” igrao je Anubisa, dok je filmu “Snow White and the Huntsman” igrao Mirror Man-a. Osim glumačke karijere, Obi se bavi i režijom, pa je radio kratki film “Perfect” u kojem je igrao Tom Hardi. Obi je radio kao umetnički direktor glumačke škole Actor in Session.