Gladne i surove Lisice, samo zabavan Junajted, Čelsi kao mator, Arsenal kao Arsenal: Pregled 10. kola Premijer lige uz Nine Inch Nails

0
Foto: Profimedia

Kasnili biste i vi sa tekstom da igrate fantazi i da ste iskoristili opciju “free hit”, promenili čitav tim i da je epilog tog menadžerskog poduhvata – ništa.

Prepisao bi vam onda doktor sedam dana lečenja od Premijer lige.

Izdržali biste, znamo se, dva-tri dana najviše…

Najjači utisak kola: Lester i Sautempton i 9 golova

Nije pobednik kola Lester, a nije ni gubitnik Sautempton. Eto i spojlera za naredne kategorije. Ipak, njihova utakmica jeste ostavila najjači utisak. Lester je uništio Sautempton.

Imao je igrača više i nije prestajao da napada i daje golove i proslavlja svaki pogodak kao da je prvi.

Lisice su bile gladne i to se videlo po Vardijevom izrazu lica. Hteli su da pokažu i da su ozbiljan tim, da nisu slučajno treći i da bi trebalo da ih se plaše.

Sautempton je samo želeo da preživi. Da prođe tih 90 minuta i da se probude posle nekoliko dana.

Postavlja se pitanje da li je takav pristup Lestera etičan i da li su nastavili da igraju jer ih poštuju kako kaže Gvardiola, ili je tim Brendana Rodžersa trebalo da “spusti gas”.

Najveća zabluda kola: Dobar Mančester junajted

Jeste Mančester dao više od jednog gola i naravno da je primio taj jedan. Jeste pobedio, ali to je bilo i očekivano na gostovanju ekipi koja hoće da se pobije, da napadne i nije joj problem da primi mnogo golova, da bi mnogo i dala.

Važno je napraviti razliku između dobrog Mančestera i zabavnog Mančestera.

Istina je da do skoro nije bio ni jedno ni drugo i da bi pravo osveženje bilo da tim Ole Gunara Solskjera postane zabavan.

Dobri timovi ne prave gluposti, a glupo je promašiti dva penala.

Pobednik kola: Opet Čelsi

Rekli bismo Liverpul, ali previše puta je bio u ovoj kategoriji, a i dosta im je što su prvi na tabeli. Pa onda biramo tim koji je još više puta bio u ovoj kategoriji.

Kada je sezona otvorena porazom sa četiri gola u mreži bilo je onih koji od semafora nisu videli teren. Kada su došle zabavne utakmice, pobede i dobra igra, svi smo videli da im nedostaje rutina i iskustvo.

A sada kada je pobeđen Barnli, na gostovanju, posle evropske utakmice i to protiv Ajaksa, na gostovanju, koji je pobeđen, postavlja se pitanje – šta sad fali Čelsiju?

Gubitnik kola: Arsenal

Odmah da se ogradimo, ako se Granit Džaka neće vraćati na teren, Arsenal je ustvari pobednik. I ne zbog njegove reakcije koja je bila opravdana i jedina prava reakcija kada se navijači tako ophode prema svom timu, nego zbog njegovog učinka.

Međutim, Arsenal jeste na gubitku. Pobedili su sami sebe kada su ispustili dva gola prednosti, pobedila ih je ružna situacija između Džake i navijača, pobedio ih je loš odnos prema Emeriju, a malo ih je pobedio i VAR.

Na kraju su pored toliko pobednika igrači Arsenala morali ostati gubitnici kola.

Hit kola: Nine Inch Nails – Hurt

Nije toliko težak izbor.

Devet u imenu benda i bol u naslovu pesme.

I onaj glup vic kad majka budi Jošidu i kaže – hajde sine 10 je, a on je pita – je l opet Vardi?

“The needle tears a hole
The old familiar sting
Try to kill it all away
But I remember everything”