Gift – “Mon Amour” (Mascom)

0

Novosadski sastav Gift čini ekipa posvećenih umetnika, koji redovno nastupaju u najatraktivnijim klubovima u čitavom regionu. Ovi, uvek ekscentrični, nastupi okupljali su veliki broj ljudi koji su uživali u smelom scenskom nastupu. Poznati i po svojoj interakciji sa publikom, svako od članova benda pruža sebe u potpunosti, ne očekujući ništa manje za uzvrat od publike.

Grupa počinje da radi pod imenom Gift (engl. poklon) 1990. godine i odlučuje da se bavi „kaveringom“. Na taj način je bend Gift postigao lokalnu a zatim i popularnost u čitavom regionu, svirajući pesme bendova i izvođača kao što su: Suede, Pulp, Blur, Radiohead, Placebo, Bowie, Depeche Mode i mnogi drugi.

Grupa Gift (koju čine: Jovan Matić aka Joca Ajkula – pevač i frontmen benda, Olivera Budošan – klavijature, prateći vokal, Luka Puletić – električna gitara, Žarko Dunić – bas gitara i Živko Grčić – bubnjevi) je tokom jeseni objavila novi video singl za pesmu „Mon Amour“.

Afirmaciji benda Gift svakako će pomoći osvojena prva nagrada na konkursu „Tvoja pesma“ koji su upriličile kompanije Mascom i Tin Drum Music.

U susret novim pesma, singl „Mon Amour“ je od nedavno, prvi put, dostupan na svim striming servisima kao zvanično digitalno izdanje.

„Pesma „Mon Amour“ je ironična, buntovna! Ušuškana u romantične melodije i neku magičnu letnju setu s kraja dana, lako se prikrada kao i sve zemljotresne ljubavi, čupa meso i ulazi bez pitanja u ćelije sa krajnjim ciljem gubitka razuma,“ izjavio je Jovan.