Gejts kaže da će se svet vratiti u normalu do 2022. godine: “Ovo je neverovatna tragedija”

0
Profimedia

Kada bi se napravilo glasanje koga ljudi smatraju krivim za pandemiju koronavirusa, on bi verovatno odneo ubedljivu pobedu. Uzalud brojne naučne studije, tekstovi i analize koji pokazuju da Bil Gejts nema veze sa koronavirusom – osim sa finansiranjem borbe protiv virusa – teorije zavere opstaju.

Zato je sve što Gejts kaže o pandemiji važno.

Onima koji mu veruju, koji veruju u njegov briljantan um i naučna dostignuća, važno je jer veruju da Gejts bolje od drugih može da predvidi i proceni stvari. Onima koji veruju u teorije zavere, važno je jer su ubeđeni da će “ovo” trajati “sve dok Gejts ne odluči”.

On je u intervjuu za poljski list Gazeta Wyborcza i televizijski kanal TVN24 rekao da bi do normalizacije trebalo da dođe do početka 2022. godine.

„Ovo je neverovatna tragedija“, rekao je suosnivač Majkrosofta o pandemiji i dodao da su jedine dobre vesti pristup vakcinama.

Milijarder, koji je odstupio sa čelne pozicije kompanije Majkrosoft 2014. godine, posvetio je najmanje 1,75 milijardi dolara putem Fondacije Bil i Melinda Gejts za globalni odgovor na pandemiju.

To uključuje podršku za neke proizvođače vakcina, dijagnostiku i potencijalne načine lečenja.