Gde su nestala “Novakova srca”: “Iskren sam čovek, možda bi trebalo da se izdignem iznad situacije, ali radim kako osećam…”

2
Foto: Beta (AP Photo/Dita Alangkara)

Novak Đoković je osvojio Australijan open osmi put iz osmog pokušaja, u još jednom meču u kojem su ga mnogi već prežalili. Ponovo je uspeo da se izdigne iznad situacije, ali mu za razliku od prethodnih godina, australijska publika nije pomagala.

To je možda i ublažen izraz za navijanje za Đokovićevog protivnika koje je srpskog tenisera “isteralo iz takta” nekoliko puta tokom meča. Bilo je čak i verbalnih sukoba sa navijačima.

Ono čega nije bilo, jesu “Novakova srca” koja nakon pobeda “poklanja” publici. Da li je ljut?

“Radim stvari koje osećam u tom trenutku da su iskrene. Kada ne osećam da treba to da uradim, ne uradim jer osećam da su okolnosti i situacija na terenu takvi. Iako bi u tom trenutku možda trebalo to da uradim jer treba da se izdignem iznad situacije, ali dobro, čovek sam. Svako od nas greši i doživljava život na različiti način”, rekao je Đoković.

Priča o Đokovićevom odnosu sa navijačima koji otvoreno navijaju za protivnike i krše teniski bonton, do sada nije prelazila i na australijski kontinent.

Ipak, one koji pažljivo posmatraju šta se oko najboljeg tenisera sveta događa, ne bi trebalo da čudi takav razvoj situacije. Navijali su ljudi i protiv Džordana jer niko u sportu ne voli apsolutnu dominaciju.

2 KOMENTARA

  1. Drago mi je što su srca nestala. Uvek su mi bila nekako… bljak. OK bi mi bilo da je to radio ponekad, kad bi osetio da ima razloga, ali posle svakog meča, svakoj publici… Pretvorilo se u besmisleni, manje simpatični a više patetični ritual.

  2. To sto se publika ne pridrzava teniskog fer pleja u navijanju, to organizatori tolerisu i jednostavno je postalo deo tog cirkusa. Pored sve lepote i cednosti sporta , novac i sponzori su na prvom mestu. U svetskom business-u ne vladaju kao u sportu pravila fer play-a , vec naprotiv pravila jaceg. Za dominaciju se ne bore samo teniseri vec i njihovi sponzori. Druga veoma vazna cinjenica je ta sto Nole predstavlja jednu malu nepoznatu i ne bas cenjenu zemlju. I trece mozda najvaznije je to sto su ti bucni navijaci uglavnom anglosaksonci, a njih jos uvek karakterise jak kolonijalni mentalitet i na sve nacine ce pokusati da onemoguce naseg tenisera da postane ” GOAT” , jer zaboga kako to moze da se desi pripadniku jednog inferiornog naroda. Medjutim ja nisam protiv toga, neka ga napadaju jer u stvari ne znaju da mu time samo pomazu da bude jos bolji, a da njegova pobeda bude jos sjajnija.

Comments are closed.