Fudbaler Radničkog iz Niša dobio otkaz zbog Komunističke partije Kine? Iz kluba kažu da mu je samo istekao ugovor…

0
Foto: Profimedia

Fudbalski klub Radnički iz Niša demantovao je danas da je igrač Runze Hao dobio otkaz i naveo da je kineski fudbaler napustio klub pošto mu je istekao ugovor.

“Hao je imao ugovor sa klubom koji mu je istekao. Radnički se ne bavi politikom, već fudbalom. Niko nije zvao funkcionere Radničkog, niti je
neko vršio pritisak na klub da ga Hao napusti”, rekao je generalni direktor Radničkog Dejan Propadalo, saopštio je klub.

Pojedini tajvanski mediji preneli su da je 22-godišnji fudbaler dobio otkaz posle političkih pritisaka iz Kine, pošto je njegov otac Hajdong Hao, najbolji strelac u istoriji kineske reprezentacije, 4. juna kritikovao Komunističku partiju.

“Hao je u Radnički došao iz Španije, gde je nastupao za Granadu, na poziv Milorada Kosanovića koji je u tom trenutku bio trener Radničkog, a koji je dugi niz godina radio u Kini. Što se tiče medijskih spekulacija istakao bih da je ovaj kineski fudbaler napustio Niš pre svih dešavanja koja se pominju u medijima i da smo se razišli prijateljski”, naveo je Propadalo.

Runze Hao je postigao gol u utakmici protiv Napretka, kojim je Radnički osvojio bod u 27. kolu Super lige.

(Beta)