FS Italije: “Seria A će biti odložena ako se nastavi trend povećanja broja novozaraženih. Zabrinuti smo…”

1
Profimedia

 Nova sezona fudbalskog prvenstva Italije mogla bi da bude odložena ako se nastavi povećanje slučajeva zaraze koronavirusom, izjavio je danas lekar Đani Nani.

“Zabrinuti smo, nema smisla sakrivati tu činjenicu. Ako se nastavi sa povećavanjem slučajeva i ako se nastavi trend pomeranja priprema, tada bismo bili primorani da odložimo celu sezonu”, rekao je italijanskim medijima Nani, koji je predstavnik lekarske komisije Fudbalskog saveza Italije (FIGC) za medicinski protokol.

Medicinski protokol radio je veoma dobro u Italiji, od kako je u junu nastavljena prošla sezona posle pauze zbog pandemije koronavirusa.

Ipak, pojavilo se nekoliko slučajeva zaraze u više klubova posle povratka fudbalera sa tronedeljnog odmora.

To uključuje četiiri fudbalera Kaljarija, dok pozitivan slučaj ima i Benevento, koji je ušao u prvu ligu iz Serije B.

Početak nove sezone Serije A zakazan je za 19. septembar.

Nani je pozvao igrače da se ponašaju odgovorno u poslednjim danima odmora.

“Shvatam da ne možete zabraniti odmor mladim igračima, ali se nadamo da će oni biti oprezni, da će poštovati sve mere bezbednosti i dati sve od sebe da spreče zarazu koronavirusom”, rekao je Nani.

(Beta)

1 KOMENTAR

  1. Ne znam sta panicite italijani bice seria A od 19 septembra bez navijaca uz postovanje mera od koronavirusa a nedeljnik samo negativno pise ako se i muski tenis to jest i tenis vratio totalno sto se ne bi vratili i kosarka odbojka rukomet i ostalo u zatvorenom bez navijaca i ne znam sto se ne bi igrala aba liga eurokup euroliga uz postovanje meri naravno

Comments are closed.