Frizerski saloni i kladionice od srede rade do 15, vikendom do 13 časova, pijace neće raditi

3
Foto Profimedia

Gradski štab za vanredne situacije, na danas održanoj sednici koja je za temu imala sprečavanje, suzbijanje i gašenje epidemije virusa korona, doneo je niz važnih preporuka, preneo je Beoinfo.

Sekretarijatu za privredu preporučeno je da ograniči radno vreme maloprodajnih objekata i objekata uslužne delatnosti, poput frizerskih radnji, kladionica i slično, vikendom do 13 časova, a radnim danima do 15 sati.

U objektima uslužne delatnosti može se nalaziti samo jedan klijent, uz poštovanje svih mera zaštite. Ova odluka trebalo bi da stupi na snagu od srede, 1. aprila.

Takođe, Sekretarijatu za privredu, „Gradskim pijacama” i gradskim opštinama preporučeno je da rad pijaca prilagode preporukama Vlade Srbije. Tačnije, da ne rade do daljeg.

Gradski štab za vanredne situacije izdao je i preporuku da „Gradska čistoća” i „Zelenilo – Beograd”, u koordinaciji sa „Prvom iskrom” Barič i JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija”, tretiraju interblokovske površine, gde uslovi to dozvoljavaju, i ostale površine po potrebi, i to natrijum-hipohloridom i perisirćetnom kiselinom.

3 KOMENTARA

  1. Kladionice su vece zlo od korona virusa. Virus ce proci , a one ce nastaviti da unistavaju srpsku decu i drustvo uopste. Uz sve to su i najvece leglo zaraze.

  2. На шта ли се кладе докони по кладионицама када нема спорта, а и избори су одложени… Да ли можда постоји квота за 1000+ мртвих од короне у Италији? Или можда се може кладити на то да ће Вучић до краја недеље увести 24 сата полицијског часа…

Comments are closed.