Frakcija DS: Napadi dela rukovodstva pokazatelj odsustva demokratije u stranci

0
Foto: Demokratska stranka

(Beta) – Frakcija Demokratske stranke (DS), koja se zalaže za unutarstranačke izbore, uputila je danas otvoreno pismo javnosti u kom se navodi da su napadi dela rukovodstva DS na tu frakciju pokazatelj odsustva demokratije u stranci.

U pismu se navodi da optužbe da ta frakcija DS sarađuje sa aktuelnom vlašću, „nemaju bilo kakvog dodira sa istinom“.

„Na žalost, imaju veze sa nesposobnošću da se sa stavom, argumentom i mišljenjem izbore demokratski. Imaju veze sa odsustvom demokratije u stranci koja je nastala sa misijom da je uspostavi u našem društvu“, navodi se u pismu koje je potpisalo preko 100 članova DS-a.

U pismu se dodaje da su takve optužbe oličenje nespremnosti da se „sa rezultatima suoči“, kao i odsustva etike i odgovornosti.

Kako se ocenjuje, vređanje demokrata optužbama da su „saradnici zločinačkog režima ili nečije lutke“ je nedostojno predsednika Demokratske stranke koji, prema njihovoj oceni, na taj način blati stranku na čijem je čelu trenutno.

„Na to ni on (predsednik DS Zoran Lutovac) ni niko drugi nema pravo. Gospodin Lutovac bi te odgovornosti trebalo da bude svestan“, navodi se.

Iz te frakcije DS-a su naveli da na napade neće odgovarati napadima, već istinom i neodustajanjem od borbe za snažnu DS koja bi bila spremna da pobedi aktuelni režim.

„I demokrate i građani kojima je potrebna stabilna i jaka DS to prepoznaju“, zaključuje se u pismu.