(FOTO) Ponovo velike gužve na granici sa Grčkom: “Kolona se skoro uopšte ne pomera…”

0
Foto: Profimedia / ilustracija

Na bugarsko-grčkoj granici, odnosno na graničnom prelazu Kulata – Promahonas koji je trenutno jedini drumski ulaz u Grčku za srpske turiste, ovog prepodneva ponovo su se stvorile duge kolone vozila.

Srpski turisti su ovog jutra na društvenim mrežama podelili fotografije na kojima se vide kolone automobila koje čekaju na ulazu u Grčku. Kolina se, kako kažu, skoro uopšte se ne pomera”.

Guzva na granici bar 15kmg

Posted by Milan Ilic on Петак, 03. јул 2020.

Blic prenosi da, po svemu sudeći, nije problem u policajcima i carinicima na samom prelazu, kao i zadržavanju zbog nasumičnog testiranja na koronavirus, već u činjenici da se radi o prvom vikendu u julu, te da je veliki broj turista krenuo put Grčke.

7km do granice, i iza jos tolika kolona….

Posted by Aleksandar Jovanovic on Петак, 03. јул 2020.

“Po slobodnoj proceni ubedljivo najveći broj automobila je sa bugarskim tablicama”, rekla jedna od turistkinja.

Kako ističu drugi putnici, tokom noći se prolazilo znatno brže, te zadržavanja nisu bila duža od sat do dva. Međutim, poslednjih dana upravo je tokom prepodnevnih sati dolazilo do formiranja kilometarskih kolona.

Nakon što se odustalo od otvaranja Evzonija, graničnog prelaza na grčko-severnomakedonskoj granici, koji ima mnogo veću propusnu moć nego Kulata – Promahonas, ovaj put je jedini kojim srpski turisti mogu da stignu do Halkidikija, Tasosa, Lefkade i drugih grčkih letovališta.