(FOTO) Kakav je to bio tim: Peti zdesna je Balašević, peti sleva Siniša Mihajlović, dole čuči Kačar, a Vokri se krije od JNA…

1
Privatna arhiva Bogice Mijatovića

Novinar i hroničar vojvođanske muzike, legendarni Bogomir Bogica Mijatović, jedan je od sagovornika u novom broju Nedeljnika koji je posvećen odlasku Đorđa Balaševića za kojim je plakala cela bivša Jugoslavija.

“Ako je Duško Trifunović imao najveći hard-disk u glavi, Đoletov je radio najvećom brzinom”, rekao je između ostalog. “Samo oni koji su se družili s njim imali su priliku i čast da ga upoznaju – i kao pesnika, i kao prijatelja, i kao čoveka, i kao nenadmašnog šereta.”

Bogica Mijatović je ispričao da su imali dve zajedničke ljubavi – sport, posebno fudbal, i muziku.

“Đole je bio odličan špic u malom fudbalu. Na čuvenom Dnevnikovom turniru igrali smo za različite ekipe, svaki za svoj kvart, ali smo na nekim drugim bili saigrači. Na jednom Dnevnikovom turniru, kada je bio tinejdžer, prijavio je ekipu za koju je igrao pod čudnim nazivom ‘Tvoja mama’. Zbog čega? Da bi inicirao pometnju, možda i svađu, jer bi na pitanje nekom iz suparničke ekipe – s kim igrate u sledećem kolu, dobio odgovor: s ‘Tvojom mamom’. Nije se libio sa zbija šale i na svoj račun. Kada je prvi put posle nesrećnih devedesetih nastupio u Zagrebu, najavu je počeo rečenicom: ‘Ne brinite, ovo nije moj ćale, ovo sam ja’, aludirajući na svoj izgled.”

Nedeljniku je Bogica Mijatović dao i jednu fotografiju, sa turnira u Bačkoj Palanci. Đole je peti zdesna. U gornjem redu, peti sleva je tada 17-godišnjak iz Borova Sela – Siniša Mihajlović. Prvi sleva je nedavno preminuli golman Budućnosti Momčilo Vujačić, a igrač koji se sakrio između drugog i trećeg zdesna je Fadilj Vokri, koji kao vojnik nije smeo da igra fudbal za civilne ekipe. Drugi zdesna u donjem redu je Tadija Kačar, četvrti je Bogica…

Privatna arhiva Bogice Mijatovića

NEDELJNIK OD ČETVRTKA 25. FEBRUARA DONOSI SPECIJAL POSVEĆEN ODLASKU ĐORĐA BALAŠEVIĆA. ČITAJTE U NOVOM NEDELJNIKU

DIGITALNO IZDANJE ČITAJTE NA NSTORE.RS

1 KOMENTAR

Comments are closed.