(FOTO) Divac, Bogdanović i Stojaković na protestima u Kaliforniji

1
Foto Profimedia

Generalni menadžer Sakramento Kingsa Vlade Divac pridružio se protestima u Kaliforniji zajedno sa svojom porodicom i podržao borbu za prava Afroamerikanaca koja poslednjih dana potresa Ameriku.

“Pitanje koje najduže opstaje i koje je najbitnije u životu je: šta radiš za druge. Martin Luter King”, napisala je Divčeva supruga Ana uz zajedničku fotografiju

Osim Divca, na protestu se, kako prenose mediji, nalazi i naš reprezentativac Bogdan Bogdanović, ali i brojni drugi igrači Sakramento Kingsa

Više od 20.000 građana Sakramenta je učestvovalo u šetnji, a među njima bila je delegacija Kingsa, košarkaške ekipe iz prestonice Kalifornije.

Među njima su pored Divca, njegov bliski saradnik Peđa Stojaković, kao i igrač Bogdan Bogdanović.

Tako sam vaspitan! Znam da sam prilično nov u ovoj zemlji, ali sam video i naučio mnogo da razumem razliku između dobra i zla! Uvek ću biti za dobro”napisao je Bogdanović na Instagramu.

Protestna šetnja je startovala ispred hale Kingsa, a među govornicima je bio krilni igrač Herison Barns, prenosi B92.

1 KOMENTAR

  1. Zasto se niste tako organizovali kad Srbe ugnjetavaju u bivsoj Jugoslaviji. Ne samo da ugnjetavaju, vec i genocid vrse nad Srbima vekovima. Kako nemate osecaj za svoj narod koji je mnogo propatio i danas pati, nista manje od crnaca.

Comments are closed.