(FOTO) “Bukvalno sam izašla iz šume”: Ambasadorka Kosova u SAD objavila sliku i odgovorila Ani Brnabić

0
Foto: Tanjug

Ambasadorka Kosova u Vašingtonu Vljora Čitaku i bivša predsednica Kosova Atifete Jahjaga postavile su na društvene mreže svoje fotografije u planinskom okruženju, uz poruke “ponosna sam na naše šume” i “bukvalno sam upravo izašla iz šume”, reagujući na izjavu premijerke Srbije Ane Brnabić.

Literally, just came from the woods! #Kosovo #Serbia #Dialogue #RacistStatementsBySerbianPM #PeopleFromtheWoods #literallyjustemergedfromthewoods

Posted by Vlora Citaku on Четвртак, 30. мај 2019.

Ne mburremi me malet tona!#literallyfromthewoods

Posted by Atifete Jahjaga on Четвртак, 30. мај 2019.

Podsetimo, premijerka Ana Brnabić je u sredu, govoreći o liderima kosovskih Albanaca, rekla da su “bukvalno izašli iz šume”.

Kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli izjavio je juče povodom toga da premijerki Srbije Ani Brnabić neće biti dozvoljen ulazak na KiM sve dok, kako je rekao, sledi “rasističku i bolesnu ideologiju” protiv kosovskog stanovništva i nacionalnosti koje tamo žive.

Brnabić je odgovorila da nije naročito zabrinuta zbog tvrdnje kosovskog ministra spoljnih poslova Behdžeta Pacolija da će joj biti zabranjen ulazak na Kosovo.

“Oni su u uniformi bili u šumi, iz nje su izašli , ali nisu. Pacoli nije izašao iz šume i čudi me da se našao prozvanim”, izjavila je Brnabić.

Ona je danas, govoreći na na konferenciji s luksemburškim premijerom Gzavijeom Batelom, rekla da Srbija neće odgovarati na provokacije Priština jer bi time mogla da “ugrozi mir i stabilnost u regionu”.