(FOTO) Bogdanović se oglasio zbog Flojdove smrti: “Nov sam u ovoj zemlji, ali…”

0
Foto: Profimedia

Košarkaš Bogdan Bogdanović oglasio se na svom Instagram profilu povodom ubistva Afroamerikanca Džordža Flojda uz reči da “životi vrede”.

“Verujem u jednakost i promene! Tako sam vaspitan! Znam da sam prilično nov u ovoj zemlji, ali sam video i naučio mnogo da razumem razliku između dobra i zla! Uvek ću se zalagati za dobro!”, napisao je Bogdanović.

Nakon toga je usledila još jedna objava. Potpuno crna fotografija, a u opisu je pisalo: “Životi vrede. Utorak pomračenja”.

View this post on Instagram

#BlackoutTuesday #BlackLivesMatter

A post shared by Bogdan Bogdanovic (@bogdanbogdanovic) on

Afroamerikanc Džordž Flojd preminuo je prošle nedelje, a nezavisna obdukcija je uvrdila da je razlog gušenje usled dugotrajnog pritiska.

Više video snimaka Flojdove smrti pokazuju bivšeg policajca Dereka Čuvina koji drži koleno na njegovom vratu. Čuvin je držao koleno na Flojdovom vratu ukupno 8 minuta i 46 sekundi, a 2 minuta i 53 sekundi pošto Flojd više nije reagovao.

Flojdova smrt izazvala je nasilje i nerede na protestima širom Amerike koji traju sedam dana, a u brojnim drugim zemljama sveta protestuje protiv rasizma i policijskog nasilja.