Forum posvećen onlajn učenju stranih jezika

  0

  Svetski trend učenja stranih jezika od kuće ili sa radnog mesta proširio se i na Srbiju. Kakva su iskustva, prednosti i ograničenja u vezi sa onlajn edukacijom, govoriće se na skupu eksperata koji će biti održan u Novom Sadu 25. februara.

  Učenje jezika preko internet platformi, glavna je tema foruma koji će u utorak 25. februara biti održan u novosadskom hotelu Prezident. Onlajn učenje stranih jezika sve je zastupljeniji vid edukacije svuda u svetu pa i u Srbiji, a za njega su posebno zainteresovane kompanije i institucije koje  žele da dodatno obrazuju svoje zaposlene, ali i pojedinci koji zbog obaveza ili udaljenosti ne mogu da prisustvuju klasičnoj nastavi. O značaju i iskustvima sa učenjem na daljinu na ovom skupu govoriće menadžeri velikih internacionalnih kompanija i IT stručnjaci. Organizator foruma je vodeći svetski lanac škola stranih jezika Berlitz uz podršku Nemačko-srpske privredne komore i Srpske asocijacije menadžera.

  Onlajn učenje jezika poslednjih nekoliko godina doživelo je pravi procvat širom sveta zahvaljujući stalnim strukturnim i tehnološkim unapređenjima predavanja i danas omogućava visok kvalitet nastave i pristup znanju pod uslovima koji su nezamislivi za konvencionalni način učenja.

  Ovaj vid edukacije mogućava ogromne uštede u vremenu i troškovima putovanja, otvara mogućnost da se nastavi prisustvuje iz bilo kog dela sveta od kuće, sa radnog mesta,  iz hotela…što obezbeđuje i pojedincima i kompanijama veliku fleksibilnost.

  Onlajn učenje jezika danas omogućava jednaku interaktivnost učenika i predavača kao i na klasičnom predavanju. Svaki čas se može snimiti i ponovo pustiti  radi utvrđivanja gradiva. Eliminišu se geografska ograničenja zbog čega je polaznicima omogućen i pristup širem krugu predavača, raznovrsnijih predavanja i učešće u radu internacionalnih grupa.

  Učenje stranih jezika onlajn izuzetno je popularno u Evropi, a velike internacionalne škole poput Berlitza oformile su „virtuelne učionice“ koje omogućavaju efikasno savladavanje gradiva. Učenje stranih jezika u  „virtuelnim učionicama“ najrasprostranjenije je u Nemačkoj, Francuskoj, Švajcarskoj, Holandiji i Poljskoj.

  U digitalne platforme za učenje jezika uključen je i veliki broj nastavnika iz Srbije koji pomažu polazicima sa svih kontinenata da savladaju neki od svetskih jezika.