Formirana radna grupa za oživljavanje dizajnerskog kutka Beograda

  0

  Član Gradskog veća, Dragomir Petronijević, najavio je da će Čumićevo sokače zablistati u novom ruhu najkasnije 2021. godine. Na sastanku predstavnika Grada i vlasnika lokala formirana je radna grupa koja će se narednom periodu baviti svim pitanjima u vezi sa oživljavanjem ovog tržnog centra.

  Petronijević ističe da su se konačno stekli uslovi da se krene sa realizacijom projekta obnove ovog dela grada. „Budući da su sami vlasnici lokala mnogo uradili na uređenju, aktivno će učestvovati u svakom koraku izrade projekata i realizaciji. Formirana je Skupština vlasnika lokala Čumićevog sokačeta koju čine četiri člana, od arhitekata, dizajnera, a uključen je i sam arhitekta koji je osmislio izgled Čumićevog sokačeta kada je on građen“ – dodaje Petronijević. On je objasnio da će se ubuduće radna grupa sastajati jednom nedeljno kako bi pratila napredak radova. Prema njegovim rečima,  prvi zadaci radne grupe biće da se do kraja godine reši imovinsko-pravni status tržnog centra, budući da je do sada imao samo privremenu građevinsku dozvolu, te da postoji problem sa vlasništvom.

  „Ideja Grada je da nakon rekonstrukcije ovaj tržni centar zadrži postojeći koncept, kao i da bude nezaobilazno mesto na turističkoj mapi grada i da osim mesta za trgovinu, ovo bude deo kulturno-edukativnog karaktera“ – napomenuo je član Gradskog veća.

  Takođe, on je kao glavni cilj ove rekonstrukcije istakao plan da grad Beograd dobije jedan uređeni urbani prepoznatljiv deo. „Na taj način, stvoriće se uslovi da početkom sledeće godine raspišemo konkurs za idejno rešenje i tokom godine počnemo rekonstrukciju. Кrajnji rok da za završetak radova je 2021. godina“- zaključio je.

  Iz Udruženja vlasnika lokala već su dali neke sugestije u kom pravcu bi rekonstrukcija mogla da ide.