“Fina ali loše informisana adolescentkinja”: Mali rat Grete Tunberg, ekološke aktivistkinje, sa Vladimirom Putinom

5
Foto: Profimedia

Šveđanka Greta Tunberg ismejala je preko Tvitera reči ruskog predsednika Vladimira Putina koje je izrekao o njoj.

“Možda ću vas razočarati, ali ne delim entuzijazam zbog govora Grete Tunberg. Siguran sam da je Greta veoma fina i iskrena devojčica, ali odrasli moraju da učine sve što mogu da ne dovode tinejdžere i decu u ekstremne situacije”, rekao je Putin.

Na svom profilu na Tviteru uticajna ekološka aktivistkinja, koja ima 2,7 miliona pratilaca, odgovorila je na zanimljiv način.

Ona se predstavila kao “fina ali loše informisana adolescentkinja”, u imitaciji ranije Putinove izjave o njoj.

Ruski predsednik je komentarisao zapaljiv govor Grete Tunberg 23. septembra u obraćanju na Generalnoj skupštini UN u Njujorku i tom prilikom je rekao da je u pitanju “loše informisana adolescntkinja”.

Ona mu to nije zaboravila pa je svojom objavom postavila jasnu dilemu – da li je ona fina devojčica koja je iskorišćena ili loše informisana adolescentkinja?

Izvesno je da joj Putin na to neće odgovoriti.

5 KOMENTARA

  1. Greta je instrumentalizovano derište,bez emocija i postigla je cilj svojih mentora

  2. A sto Gretice ne udostoji i odgovori i Trampu kao i Dzeremi Klarlksonu vec samo Putinu,dal to znaci da Putina vise poštuješ ili nešto drugo?da npr ruska industrija pravi sire ozonske rupe od amrickih i engleskih ind postrojenja? I ko ti je to rekao?mamai tata ?Gretice,sluške na uši,rolere na nogama,uživaj u detinjstvu,jer samo sada imaš 16 god,što reče deka Roj Orbison,bog da mu dušu prosti,a ispravljanje one stvari magarcu ostavi onima kojima to pripada,koji su izabrani da “obnašaju”mesta “rukovodećih organa u preduzećetima”

  3. Kako je odgovorila Greta onom britanskom novinaru koji ju je zasuo pogrdnim imenima i nepristojnim ,,epitetima,, ? Da li su neke nase novine prenele? I, pitanje je da li bi prenele.

  4. Ama, najvaznije je to sto ste vi iz Vremena nama, citaocima ,,objasnili,, kako to treba shvatiti kao ,,jasnu dilemu,, Ne znam da li su ove reci ono sto vi tumacite da je predmet pomenute ,,dileme,: ,,Greta je fina devojcica ,ali lose inzformisana adolescentkinja,, ali je sigurno da joj je Putim pomogo na putu prem Nobelu kojeg vec pominju uz njeno ime.

Comments are closed.