Filip Baloš: Pomereno

0

Leto koje je dobrim delom za nama bilo je u znaku odmora, velikih vrućina i naravno muzike. Verovatno je svako tražio neku vrstu zadovoljenja koja se svakako oslanjala na pesmu koja bi pružila taman onoliko zabave i radosti koliko i trenuci provedeni u relaksaciji. Početkom leta, stidljivo i nenametljivo, pojavila se jedna takva pesma, i to domaća.

Singl „Pomereno” proizvod je takmičenja koje je izdavačka kuća Mascom sprovela u saradnji sa Play radiom sa očiglednom namerom da se domaćoj publici ponudi adekvatan konkurent Chalieu Puthu, Shawnu Mendesu ili dečačkim, globalnim superzvezdama — bendu Why Don’t We. Opšte je poznat podatak da je upravo ta ciljna grupa konzument muzike sa najvećim potencijalom. Što se našeg tržišta tiče, već dugo (decenijama?!) nemamo atraktivnog, mladog, šarmantnog predstavnika koji, upravo, izvodi savremenu pop muziku.

Elektro-pop pesma „Pomereno” dokaz je umešnosti domaćeg producentskog tima (Dušan Milenković Qyan i Snežana Vukomanović) da „iznese” pesmu koja u ovom trenutku može stati rame uz rame sa glavnim tokovima modernog pop zvuka. Mladi interpretator Filip Baloš, svojim šarmom osvaja. Glas mu je sugestivan a pojava sasvim dovoljno upečatljiva.

Ovih dana na Instagram profilu Žpesmaevrovizije, Filip je uvršten među moguće kandidate. Ako se domaća publika i žiri odluče za njega, konačno bismo ponovo izašli jači i osveženi pred evropsku evrovizijsku publiku.

(Dostupno na: smarturl.it/filipbalos.pomereno)