Fejsbuk zabranio Trampove reklame usmerene protiv “Antife”: “Ne podržavamo širenje mržnje”

1
Foto: Profimedia

Fejsbuk je uklonio 88 sponzorisanih predizbornih reklama na nalozima američkog predsednika Donalda Trampa, potpredsednika Majka Pensa i zvanične stranice koja vodi Trampovu kampanju za reizbor, zato što se u objavama prikazivao simbol obrnutog crvenog trougla, nalik onom koji se koristio u nacističkoj Nemačkoj za označavanje političkih disidenata u koncetracionim logorima, prenosi Jutarnji list.

Portparol Fejsbuka je saopštio da su reklame uklonjene zbog kršenja pravila i politike Fejsbuka usmerenih na borbu protiv širenja mržnje.

“Naša politika zabranjuje korištenje simbola mržnje”, saopštili su iz Fejsbuka.

Reklame sa obrnutim trouglom su privukle pažnju pojedinih tviteraša koji su reagovali i istakli istorijsko značenje tog simbola.

Trampov tim za kampanju je rekao da su reklame usmerene protiv aktivističke organizacije “Antifa”, za koju navode da “koristi taj simbol”.

Takođe, na Tviter nalogu Trampovg tima za kampanju je objavljeno da sporni simbol obrnutog trougla nije u bazi podataka simbola mržnje.

Na uklonjenim reklamama je pisalo da “opasne bande radikalnih levičara trče ulicama i stvaraju potpuno rasulo”.

“Molimo vas, upišite svoje ime odmah i stanite uz predseednika i njegovu odluku da Antifu proglasi terorističkom organizacijom”, pisalo je u spornim reklamama na Fejsbuku.

Ostale reklame su uključivale različite slike, uzvičnike i znakove “stop” i one su još uvek dostupne na Fejsbukovoj listi dozvoljenih simbola u reklamama.

1 KOMENTAR

  1. antifa i jeste teroristicka organizacija,u sluzbi globalista,i samo je pitanje dana kada ce se i zvanicno naci na listi teroristckih organizacija

Comments are closed.